Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Başkanı Yılmaz Kuran, ilçelerde sendika üyelerine kurum amirleri tarafından yapılan baskıları Vali Mustafa Yaman’a şikâyet etti. Baskıların özellikle milli eğitim ve sağlık sektöründe çalışan üyelere yönelik yapıldığını belirterek, gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Başkanı Kuran, Balıkesir Valisi Yaman'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Musa Bilal, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Sıtkı Arkan, Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Süleyman Demir, Türk Tarım Orman Sen Şube Başkanı Osman Şeker, Türk Sağlık Sen Şube Başkan Yardımcısı Makbule Tonya ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Kamu-Sen'e bağlı sendikalar adına konuşan Başkan Kuran, son günlerde Türkiye Kamu-Sen'e bağlı üyelere kurum amirleri tarafından yoğun baskı yapıldığı ifade etti. Özellikle milli eğitim ve sağlıktaki baskıların had safhaya ulaştığını belirterek, “Üyelerimiz istifa ettirilip malum bir sendikaya üye olmaya zorlanıyor.” dedi.

Baskıların il müdürleri, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve çeşitli amirler tarafından yapıldığına dikkat çeken Kuran, Vali Yaman’a şikayette bulundu. 4688 sayılı yasa sendikalara nasıl üye olunacağı ve ayrılacağı konusunu açıkça belirtildiğine işaret eden Yılmaz Kuran, "TCK 118. maddesi de amirlerin üyelere ve sendikal faaliyetlere karışması, müdahale etmesi ve baskı yapması konusunda 1 ve 2. maddelerinde açıkça belirtmiştir. Bu amirler kurallara uymayıp sendikal faaliyetleri engelleyici çalışmalarda bulunması halinde suç duyurusunda bulunacağımızı buradan kamuoyuna açıkça ifade ediyorum." ifadelerini kullandı.

Vali Yaman’ın bu konudaki tutumunun kendilerini memnun ettiğini aktaran Kuran, Vali Yaman’ın ilgili amirlerle konuyu görüşeceğini söylediğini sözlerine ekledi.