Hakkari Dağlıca ve Iğdır Dilucu sınır kapısında görevli polis memurlarının servis minibüsüne yönelik terör saldırının ardından yazılı bir açıklama yapan Kamu-Sen Kırşehir İl Temsilcisi Bilal Türk, Türk milletine başsağlığı diledi.

“Çözüm diyerek bu milleti kandıranlar bunun hesabını vermelidir.” diyen Bilal Türk, açıklamasında şunları kaydetti: “Hakkari Dağlıca ve Iğdır bölgemizde askerlerimize ve polislerimize yönelik yapılan haince saldırılar bir kez daha bizleri yasa boğmuştur. Bölgede çok sayıda şehitlerimizin ve birçok asker ve polisimizin de yaralı olduğu ifade edilmektedir. Ne yazık ki yetkililer şehit sayısını dahi açıklayamıyorlar. Bu bir acizliktir. Son günlerde hızla artış gösteren ve ocaklara yangınlar düşüren terörü ve terör örgütünü lanetliyorum. Bu hainlere çözüm süreci adı altında canlandırılmalarını sağlayan ve palazlandıran siyasi iradeyi Türk milleti bir kenara not etmiştir.

Habur’da, Oslo’da, Kandil’de ve her yerde teröristlere çözüm süreci adı altında laf ettirmeyenler, bugün bunun bedelini millete ve milletin evlatlarına ödetmektedirler. 'Analar ağlamasın’ diye başlatılan bu sürecin bir yutturmacadan ibaret olduğu artık çok net ortadadır. Türk milletinin çözüm süreci adı altında yıllardır oyalandığı, hainlerin ise bu süreçte mevzi kazandığı bir kez daha anlaşılmıştır. Yetkililer artık üzerine düşeni yapmalı, ‘terörle müzakere değil, mücadele’ yolunu benimseyerek toprağa düşen şehitlerimizin kanını yerde bırakmamalıdır.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen ailesi olarak, şehit olan tüm askerlerimize ve emniyet güçlerimize yüce Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Şehit aileleri, yakınları ve Türk milletine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Bu vesileyle Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerimize yapılan saldırıyı kınıyor, bütün üyelerimizi ve milletimizi evlerine ve iş yerlerine Türk bayrağı asmaya davet ediyorum."