Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, gerçekleştirdikleri araştırmada Ramazan enflasyonunun yüzde 14,7 olduğunu ortaya koymalarına rağmen 2015 Haziran ayındaki enflasyonun eksi olarak açıklanmasını çok da inandırıcı bulmadığını söyledi.

Konu hakkında yazılı değerlendirmede bulunan Genel Başkan İsmail Koncuk, "Memur ve emeklilere 2015’in Ocak ayında 6 aylık dönem için yüzde 3 zam yapılmışken, bu dönemde enflasyon yüzde 4,76 olarak gerçekleşti. Ramazan ayı olmasına ve özellikle gıda ürünlerine fahiş zamlar yapılmasına rağmen memur ve emeklilere ödenecek enflasyon farkının belirleneceği Haziran enflasyonunun yüzde -0,51 olarak açıklanması ise kamuoyunda şüpheyle karşılandı." dedi.

Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi olarak Haziran ayı içerisinde gerçekleştirdikleri araştırmada Ramazan enflasyonunun yüzde 14,7 olduğunu ortaya koymalarına rağmen 2015 Haziran ayında enflasyonun eksi olarak açıklanmasını inandırıcı bulmadıklarını ifade eden Koncuk, "Enflasyon farkı uygulamasının memurlar ve emekliler için hayati derecede önemli olduğu 2014 yılında yaşanan kayıplarla ortaya çıkmıştı. Memurlar bu yıl yeniden ödenecek enflasyon farkı dolayısıyla zararlarının karşılanacağı konusunda umutlanmışlardı. Ama tam da enflasyon farkı ödemesinin belirleneceği ayda gıda ve temizlik ürünleri ile petrol başta olmak üzere tüm harcama kalemlerine zam gelmişken enflasyonun eksi çıkması anlaşılır gibi değil. Zaten 2014 yılında memur ve emekliler büyük zararlar yaşadılar. Bu yıl da Mayıs ayına kadar yüzde 2,3 olan enflasyon farkı Haziran ayında yüzde 1,76’ya düşürüldü.’’ açıklamasında bulundu.

‘ENFLASYON FARKI HESAP OYUNLARIYLA İÇ EDİLİYOR’

Enflasyon farkı, çalışanlarımızın alım gücünün korunması açısından bir can simidi olarak görüldüğünü fakat hesap oyunlarıyla iç edildiğini belirten Koncuk, şöyle devam etti:
"Sokağa, çarşıya, pazara çıktığınızda her şeye zam geldiğini görüyorsunuz. Kazancımız harcamalarımıza yetmiyor. Millet, borçlanarak yaşıyor. Enflasyonun eksi olduğunu iddia edenler, hiç sokağa çıkmıyor, hiç oruç açmıyor mu? İftar çadırları dolup taşıyor; sokaklar dilenciden, evsizden geçilmiyor; çöplüklerden yemek toplayanlar her gün gazete sayfalarında yer alıyor. Bunlar enflasyondan kaynaklanmıyor mu? Gelirlerdeki düşüşten kaynaklanmıyor mu? Bütün veriler ellerinde mevcut, hiç vatandaşın kredi kartı borçlarının ne seviyeye geldiğine bakmıyorlar mı? Memurların ve emeklilerin alacağı üç kuruşa göz dikenler, her türlü hesap oyununu yapıyorlar.’’

‘EMEKLİ VE MEMURUN HAKKINI KİM YİYORSA ALLAH'A HAVALE EDİYORUM’

Açıklanan enflasyon rakamlarına itiraz ve değiştirilmesini sağlamak gibi bir şanslarının olmadığını ifade eden Koncuk, "Milyonlarca memurun, emeklinin hakkını kim yiyorsa onları bu mübarek günlerde Allah’a havale ediyorum.’’ dedi. Koncuk, "Biz Türkiye Kamu-Sen olarak önümüzdeki aybaşında başlaması gereken toplu sözleşmelere tüm ciddiyetimizle, memur ve emeklilerimizin hassasiyetleri doğrultusunda hazırlanıyor ve bütün bu kayıpları hesaba katıyoruz. Toplu sözleşme görüşmelerinde memurun ve emeklinin haklarını budamaya cüret edenlerin ipliğini pazara çıkaracağız." ifadelerini kullandı.