Memur-Sen’in “müzakere edilebilir rakamlar” açıklamasına Kırşehir Kamu-Sen İl Temsilcisi Bilal Türk ve KESK Dönem Sözcüsü Osman Batı tepki gösterdi.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk, “Memur-Sen cuma günü ‘yüzde 4+4 ve 3+3 müzakere edilemez’ dedi. Bu rakamlar müzakere edilemez de yüzde 5+4 müzakere edilebilir mi?" dedi. KESK Dönem Sözcüsü Batı da yaptığı açıklamada, “Bizi hakem kurulu kararına mahkûm etmek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Kamu-Sen Kırşehir İl Temsilcisi Bilal Türk yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “Kamuoyuna doğru bilgiler verip aldatmamak, daha sonrasında da mahcup olmamak çok önemlidir. Her insanın bir ahlakı olduğu gibi sendikal bir ahlak da gerekir. Olmayan şeyleri olmuş gibi anlatmak sonunda ortaya çıkar, anlaşılır ve mahcup olursunuz. Sendikal anlamda ahlak çok önemlidir. Memur-Sen cuma günü 'yüzde 4+4 ve 3+3 müzakere edilemez' dedi ve ayağa kalkarak bir konuşma yaptılar. Bu tepkiyi bize söylemediler, hatta planlı bir eylem olduğu gayet açıktır, kendi basın görevlileri ile bir toplantı yapıp, hükümetin teklifinin ardından ayağa kalkacaklarını, bu görüntülerin iyi kaydedilmesi yolundaki talimatlarını herkes gördü ve duydu. Samimiyseniz, biz her türlü eyleme Türkiye Kamu-Sen olarak varız. İş bırakma da dahil gelin ortak eylem yapalım. Sendikacılık tecrübe işi, donanım, bilgi ve yürek işidir. Ezbere konuşmayla olmaz. O masada kimlerin etkili olduğunu bizler gayet iyi biliyoruz. Hem ayağa kalkıp dikleneceksiniz, şimdi de 5+4 müzakere edilebilir diyeceksiniz, bu nasıl bir dönüştür. Sayın Bakan Memur-Sen heyetini nasıl ikna etti bilemiyorum? 20 milyon insan için bir puan artırıldı. Bu kişi başına yıllık brüt 80 TL, aylık net yaklaşık 5 TL’ye denk gelir. Memur-Sen kişi başı 5 TL için mi bu teklifi müzakere edilebilir bulmuştur? Böyle bir maaş politikası olmaz. Bu masa, nasıl bir maaş politikası oluşturulmalı, bunu çözmelidir. Bu yapılmadığı sürece bu tartışmalar hep yaşanır. Enflasyon artış oranında zam artık hikayedir. Bizi Türkiye’nin tüm gelirlerini isteyen kesim olarak görenler var. Eğer ekonomik büyüme var ise bu ekonomik büyümeden ülkenin her bir ferdini, işçisini, memurunu, emeklisini, asgari ücretlisini, çiftçisini yararlandırın?"

KESK: BİZİ HAKEM HEYETİNE MAHKÛM ETMEK İSTİYORLAR

Kırşehir Eğitim-Sen Kırşehir Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Osman Batı da yaptığı açıklamada, “Bu teklif enflasyonun bile altındadır, kabul edilemez. Bizi hakem kurulu kararına mahkûm etmek istiyorlar. Buna izin vermeyelim. Bu tavra karşı ortak mücadele edelim. Eylemse eylem, grevse grev, kamu emekçileri hakem kurulu heyetine mahkûm edilemez. Yüzde 3, yüzde 4’lük artışlarla bizi hakem kuruluna mahkûm edip onun kurallarını uygulayarak bizi üç yıl daha açlığa, sefalete sürüklemelerine karşı ortak eylem, ortak duruş çağrısı yapıyorum. Türkiye’nin bütün illerinde ortak eyleme, merkezi eyleme de grev yapmaya da hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çünkü yüzde 4+4 bir anlam ifade etmiyor. Yüzde 5+5 olsa dahi bir anlam ifade etmiyor. Önümüzdeki günlerde konu hakkında basın mensuplarına daha geniş bir açıklama yapacağız.” ifadelerini kullandı.