Samsun’un Çarşamba ilçesinde dün meydana gelen olayda, bir kamyonun kasasının yana bağlanan arka kapağı kazaya sebep oldu. Açılan kapak önce 6 aylık bebeğiyle evinin önünde bekleyen kadının sırtına, sonra da park halindeki arabalara çarptı.

Kaza, saat 13.00 civarında meydana geldi. 55 RD 651 resmi plakalı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne ait kamyon, plastik boru taşıyordu. Kirazlıkçay Mahallesi Limon Sokak'tan, Değirmenbaşı Caddesi'ne doğru giderken yana bağlanan kasa arka kapağı açıldı. Kamyon süratli olmasa da ağır kapak önce bir binanın önünde 6 aylık çocuğuyla bekleyen 33 yaşındaki B.Y. adlı kadının sırtına çarptı. Kendi arabasında bulunan bebek, yere yakın olduğu için kurtuldu. Kapak, daha sonra 55 BE 175 plakalı arabanın arka camını patlattı. Sırayla onun önündeki arabalara da kapağı çarpan kamyon, caddenin başında durdu. Yaralanan B.Y., olay yerine çağrılan 112 Acil Sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Çarşamba Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Yetkililer, kamyonun plastik boru yükünden dolayı kapağının yana bağlandığını, seyir halindeyken kurtularak kazaya sebep olduğunu açıkladı. Kamyonun şoförü büyük korku yaşadı. Çevredekiler ve polisler, kimseye bir şey olmadı diye şoförü teselli etti.