Kütahya’da kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen bir kamyon, şehirler arası otobüs terminalinden çıkan yolcu otobüsüne çarptıktan sonra tarlaya uçtu. Kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye kaydedildi.

Kaza, Kütahya-Eskişehir karayolu 3 kilometresindeki şehirler arası otobüs terminal kavşağında meydana geldi. Kütahya Şehirlerarası Otobüs Terminalinden yolcularını aldıktan sonra Isparta’ya gitmek için çevre yoluna çıkmak isteyen Murat Fatih Soydan idaresindeki 32 LC 606 plakalı yolcu otobüsüne, Eskişehir istikametinden gelen ve kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen Mahmut Şimşek idaresindeki 33 LC 633 plakalı kamyon çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yoldan çıkan kamyon, yolun sağına şarampole inerek boş araziye sürüklendi.

Kazada kamyon sürücüsü ile yanında yolcu olarak bulunan Mustafa Deniz hafif şekilde yarandı. Yaralılar 112 Acil Servis ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Otobüste bulunan yolcular ise başka bir otobüse nakledildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.