Arnavutköy'deki hafriyat döküm alanlarına giden yolların bazılarının kapatılması güzergah üzerinde kilometrelerce kamyon kuyruğuna neden oldu. 3. havalimanı ve Kuzey Marmara Otoyolu güzergahı çevresinde çalışan kamyoncular, yol kısıtlamasının kendilerine büyük zarar verdiğini ve çalışamaz hale geldiklerini belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sorunu çözmesini istedi.

Bolluca ve İmrahor hafriyat döküm sahası çevresinde kilometrelerce uzunluktaki kamyon kuyrukları dikkat çekiyor. Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. havalimanı bölgesindeki hafriyatları da taşıyan kamyoncular iki döküm alanına ulaşabilmek için kilometrelerce yol gidiyor. Ancak döküm sahalarına yaklaşıldığında kamyonların oluşturduğu sıra kuyruğu kilometreleri buluyor. Çünkü iki döküm alanına giden bazı yollar polis ve jandarma tarafından kapatılmış durumda.

Kamyoncular yasağın nedenini bilmediklerini, sordukları zaman da tatmin edici bir cevap alamadıklarını belirterek mağduriyetlerini dile getirdi. Bazı iddialara göre kamyonların gürültüsü nedeniyle oluşan şikayetler nedeniyle yolların kapatıldığı belirtildi. Bolluca'daki döküm sahasına gitmek için kuyruğa giren kamyonların oluşturduğu kuyruk, İhsaniye Köyü yakınından Göktürk yoluna kadar uzandı. Kamyoncular, akşam saatleriyle birlikte kuyruğun daha da uzadığını belirtti. Seslerini duyurmaya çalıştıklarını ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kendileriyle ilgilenmesini beklediklerini ifade eden kamyoncular, "Döküm sahasının iki yolu var, ikisini de kapattılar. Kısa yoldan vazgeçtik, döküm için uzun yol da kalmadı. Seçim zamanı yaklaştığı için belediye hafriyat dökülecek alanları açmıyor. Saatlerce kuyruklarda bekliyoruz. Aç acına sabah kahvaltısı ile akşam evimize gidiyoruz." dedi.

'İNSANLAR PATLAMA NOKTASINA GELDİ!'

Başka bir kamyon sürücüsü de, "Artık insanlar patlama noktasına geldi. Senedi ödenmemiş, çalışamıyor. Kayabaşı tarafı bize yasaklandı. Biz havadan mı gideceğiz? Büyükşehir Belediye Başkanımız Topbaş'a sesleniyorum; gelsin bizimle ilgilensin, İstanbul'un bütün hafriyatı bizim sırtımızdan geçiyor. Biz olmazsak bunu kim taşıyacak? Burada en az 10 bin araç var. En azından gelsin bizim derdimizi dinlesin." şeklinde konuştu.

Çevre köylüleri de toz ve gürültü nedeniyle mağdur ettiklerini ve kendileri yüzünden tarlalarında çalışamaz hale getirdiklerini kaydeden bir diğer bir kamyoncu ise, "Gece 3,5'tan bu yana yoldayım. Hala yer arıyorum. Kamyonu kenarda bıraktığınız zamanda gelip ceza yazılıyor. Köylüler, çiftçiler bizim yüzümüzden çalışamıyorlar. Yetkili her kimse artık buna bir çözüm bulsun." diyerek dert yandı.

Seslerini duyuramamaktan şikayet eden bir kamyoncu da, "İlla eylem yapıp bir yerleri kapatıp insanların haklarına tecavüz mü edelim? Gidelim FSM Köprüsü'nü kapatalım, biz de rahat edelim onlar da etsin. Borcumuz var, kiramız var." ifadelerini kullandı.