Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kamyonetin çarptığı elektrik direğinde orta gerilim hattının kablosu bir anda alev aldı. Cep telefonu ile görüntülenen yanma anında kablonun patlaması ve bir anda alev alması görülüyor. Yaşanan olaya şahit olan Ayhan Saraçoğlu ise çok korktuklarını ve kamyonetin yanmaktan son anda kurtulduğunu söyledi.

Olay Kepez Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi üzerindeki bir iş yerinin önünde meydana geldi. İddiaya göre iş yerinin önünden dönmek için manevra yapan kamyonet, elektrik direğine çarptı. Elektrik kablosunun dışarıda olması sebebiyle bir anda alev alması ile patlamalar meydana geldi. Pikap sürücüsü yangından aracını kurtarmak için ani manevra ile kurtulmaya çalıştı. Kamyonet sürücüsü aracını uzaklaştırarak yanmaktan son anda kurtuldu. Kamyonetin arka kısmı hafif şekilde yanarken, çevre sakinleri itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri yangını köpükle söndürerek kontrol altına aldı.Yangın sonrasında olay yerine gelen elektrik kurumu yetkilileri ise yanan kabloları değiştirerek su borusu içerisinden geçirdi.

Mahalle sakinlerinden ve iş yeri olan Ayhan Saraçoğlu, kamyonetin direğe çarpması ile birlikte patlama ve yangının başladığını ve kendisinin de korkarak uzaklaştığını söyledi. Saraçoğlu konuşmasında “Pikap geri geri geliyordu, kablolarda açıktı. Kabloya vurunca alev aldı. Biz de buradan geçiyorduk. Tutuştu buradan, sesler çıktı biz de kaçtık buradan. Elektrik kurumu ve itfaiyeye telefon ettiler. İtfaiye geldi köpükle söndürdüler. Pikapın arkasında ufak bir yanık vardı. Pikabın sürücüsü uyanık davranıp ileri almasa pikapta tutuşacaktı.” dedi.

Yanan direğin görüntüsü vatandaş tarafından saniye saniye cep telefonu ile kaydedildi. Görüntülerde patlamaya başlayan kablo kısa sürede alev alıyor. Alevlerin azalmasından kısa süre sonra kablo patlayarak yeniden alevleniyor.