Büyükçekmece’de kimliği belirsiz kişiler, içinde şarküteri malzemeleri bulunan park halindeki kamyonu soydu. Durumu fark eden kamyon sahibi, hırsızları taşla kovaladı. Olay anı çevrede bulunan bir iş yerinin kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay geçtiğimiz günlerde Tepecik Mahallesi'nde meydana geldi. Kimliği belirsiz 5 kişi, cadde üzerinde park halinde bulunan şarküteri malzemesi yüklü bir kamyonu izlemeye aldı. Kamyonun yanına yaklaşan şahıslardan biri, caddede kimsenin olmadığı bir zamanda kamyonun kasasını açarak arkadaşlarına haber verdi. Arkadaşının haberi üzerine kamyonun yanına kapalı kasa bir minibüsle gelen diğer şahıslar, kamyonda bulunan yaklaşık 25 bin lira değerindeki kavurma, tereyağı, sucuk, kaşar peynirini araçlarına yüklemeye başladı. O sırada evine dönen kamyon sahibi, olayı fark ederek yerden aldığı taşla şahısların üzerine doğru koştu. Kamyon sahibinin minibüsü taşlaması üzerine paniğe kapılan şahıslar, geldikleri minibüse binerek olay yerinden uzaklaştı. Yaşanan hırsızlık anları yakında bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Yaşanan duruma isyan eden iş yeri sahibi Azem Dilli, “Bizim arabamızın soyulduğu yer evimizin önü. Görüntülerde 5 hırsız var ve bunlar o kadar rahat çalışıyor ki sanki kendi araçlarıymış gibi. Polis arkadaşlara bildirdiğimiz de cd kayıtlarını verdiğimiz de ‘Bu olay aydınlatılamaz’ gibi laflar yani hiç bizi kaale almıyorlar. Gerçekten mağduruz arabamızdan giden ürün 25 milyarın üzerinde. Gece gündüz çalışıyoruz hırsızların önünde duramıyoruz.” diye konuştu.

Kamyon sahibinin üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kaçan şahısları yakalamak için çalışma başlattı.