Sivas’ta Kızılay’a en çok bağış yapan gönüllüler plaket ve madalya ile ödüllendirildi. Törende bağış yaparak herkese örnek olan bağışçılara ödülleri takdim edildi. Kızılay Şube Başkanı Mustafa Sarılar Kan bağışçılarının yüzde 90’ının erkek olduğunu söyledi.

Kızılay Şube Başkanlığı, Gönüllü Kan Bağışçıları için ödül töreni düzenledi. Bir otelde düzenlenen törende konuşan Kızılay Şube Başkanı Mustafa Sarılar, son zamanlarda artan terör olayları sonrası şehit olan asker ve polislere Allah’tan rahmet dileyerek, acıların bir daha yaşanmamasını diledi.

Kan bağışı yapan gönüllülere teşekkür eden Sarılar, bir damla kanın 3 can olduğunun hesabını yaparak herkesi kan vermeye çağırdığını söyledi. Kan bağışı yapanların yüzde 90’ının erkek olduğunu vurgulayan Mustafa Sarılar, bayanlarında kan vermek için daha fazla çaba sarf etmeye davet etti. Sarılar Kızılay olarak vatandaşlardan ve kamu kurumlarından büyük destek gördüklerini ifade etti.

Kızılay’ın zor günlerde ihtiyaç duyulan bir kurum olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Sami Aydın da kan bağışının önemine dikkat çekti. Aydın, ‘Kızılay’a muhtaç olduğumuz günleri Allah bizlere nasip etmesin’ diye dua etti.
Vali Alim Barut ise Kızılay’ın kara gün dostu olduğunu aktararak, Kızılay’ın 1999 depreminden sonra kendini yenilediğini kaydetti. Bir afet olduğunda Kızılay’ın her türlü araç-gereç ve eleman konusunda hazırlıklı olduğunun altını çizen Vali Barut, Kızılay’a kan bağışı yaparak destekleyen gönüllülere madalya vermekten onur duyduklarını dile getirdi.

Törende 45 ve üzeri kan bağışı yapanlara plaket, 35 ve üzeri bağış yapanlara altın, 25 ve üzeri bağış yapanlara gümüş, 10 ve üzeri bağış yapanlar ise bronz madalya ile ödüllendirildi. Kızılay Şubesi personelleri de gönüllü bağışçı olarak bronz madalya almaya hak kazandı.

Geçtiğimiz yıl gönüllülere 6 plaket, 3 altın, 9 gümüş ve 150 bronz madalya verilirken bu yıl ise 5 altın, 12 gümüş ve 194 bronz madalya takdim edildi.

Törene Başsavcı Murat İrcal, Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile diğer protokol üyeleri ve davetliler katıldı.