Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Ramazan ayı boyunca her akşam Kızılay görevlileri kan bağışçılarını bekliyor. Kızılay kan merkezi doktorlarından Murat Babalık, kan ihtiyacının her gün daha da arttığını ve Ramazan ayında kan bağış sayılarının oldukça düştüğünü söyledi.

Kızılay Kan Merkezi görevlileri, Ereğli Kızılay şubesinin de katkıları ile Alemdar Müze Gemisi yanında iftardan hemen sonra kan bağışçılarını bekliyor. Ramazan ayında kan bağış sayısının düştüğüne dikkat çeken görevliler, günde iki ya da üç ekiple hastanelerden gelen kan taleplerini karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Kan ihtiyacının tatil ve Ramazan dinlemediğini, ihtiyacın önemini hastanede yatan hastaların daha iyi anladığını kaydeden doktor Murat Babalık, "Ramazan boyunca akşam iftardan sonra kan bağışlarına başlıyoruz. Gece 00.30'a kadar da bağışlarımız devam ediyor. Bildiğiniz gibi Ramazan ayında hastanelerin ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çekiyoruz. Kan bağış sayıları düşüyor. Gündüz ekip yapamıyoruz. Biz de senelerdir olduğu gibi Ereğli'de sabit olarak Ramazan boyunca kan bağışını alıyoruz. Hastanelerin ihtiyaçlarını yüzde 100 karşılayamasak bile bir nebze de karşılayabilme çabası içerisindeyiz. Buradan sizlerin aracılığı ile bütün vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Kan bağışında bulunsunlar. Kan, daimi ve sürekli bir ihtiyaç. Ramazan, yaz tatili dinlemiyor" dedi.