Kanada, ilk kez Gelibolu Yarımadası'nda ölen askerlerini anmak için tören düzenledi. Tören, İngiliz Anıtı ve Şehitler Abidesi'nde yapıldı.

Newfoundland Kraliyet Alayı’nın Suvla Koyu çıkarmasının 100. yılı dolayısıyla Newfoundland ve Labrador eyaletleri tarafından, ilk kez Gelibolu Yarımadası'nda tören düzenledi. İlk tören, Seddülbahir köyünde bulunan İngiliz Helles Anıtı'nda yapıldı. Törene Çanakkale Vali yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Newfouldland Eyaleti İş, Turizm, Kültür ve Kırsal Kalkınma Bakan Vekili Alastaier O'Reilly, Newfouldland Kraliyet Alayı Danışma Konseyi Başkanı Ron Penney ve Kanada askerleri katıldı. Katılımcılara, yetkililer tarafından Çanakkale Savaşı ve ölen Kanadalı askerlerle ilgili bilgi verildi. Ardından savaşta ölen askerler için dua edilerek saygı duruşunda bulunuldu, anıta çelenk koyuldu. Buradaki tören, Kanada ve Türkiye milli marşlarının okunmasıyla son buldu.

İkinci tören, Şehitler Abidesi'nde düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Dağ, savaşlardan barış üreten millet sayısının çok az olduğunu belirterek, "Burada hayatını kaybeden kendi ülkenizin askerlerinizin anısına düzenlediğiniz törenin ardından, Çanakkale Şehitler Abidesi'nde de bizim şehitlerimiz için anma programı düzenlemeniz bizi duygulandırdı. Bundan dolayı gerçekten büyük mutluluk duyuyorum. Savaşlar elbette istenen şeyler değildir. Sizden önce yaşayanlar, 100 yıl önce buraya savaşmak için geldiler ancak bugün barış için buradayız. Savaşlardan barış üreten millet sayısı çok nadirdir. Bizler de onların temsilcisi olarak kendilerimizle gurur duymalıyız." şeklinde konuştu. Ardından Atatürk anıtına çelenk koyularak saygı duruşunda bulunuldu. Tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.