İstanbul’da bir sitenin atık su boruları patlaması sonucu alt katta bulunan iş yerlerinin önünü su bastı. Kokundan iş yapamayan bazı esnaf dükkan kapattı.

Başakşehir 5. Etap’ta bulunan bir sitenin atık su boruları yaklaşık 1 ay önce patladı ve alt kısmında bulunan iş yerlerinin önüne akmaya başladı. Esnafın defalarca müracaat etmesine rağmen yetkililer soruna çözüm bulmadı. Kanalizasyon kokusundan dolayı iş yapamayan bazı esnaf dükkanını kapatmak zorunda kaldı.

Atık suyun aktığı alanda iş yeri bulunan esnaf Ruşen Ertümer, sorunun çözümü için belediye ve İSKİ yetkililerine müracaat ettiklerini ancak kimsenin sorunu çözmediğini söyledi. site yönetiminin sorunun çözülmesinde yetersiz kaldığını aktaran Ertümer, “Aşağı yukarı bu üç haftadır böyle. Kokuyu duyuyorsunuz. Bu lağım suyu sürekli akıyor buradan. Belediyeye gidildi kaç defa onlarda seçim dertlerine düştüğünden duyarsız kaldı. Çocukların buraya kaç defa topu kaçtı. Hastalık başlangıcı burası. Malumunuz yaz geldi, bu koku maalesef buradan gitmedi. Belediye maalesef çaresiz kaldı kaç defa geldi yapamıyoruz dediler. İlgili kişileri bu konuda duyarsız kalmamaya davet ediyoruz. Çok kötü bir durumdayız yani şu görmüş olduğunuz olay üç haftadır şelale gibi akıyor bu lağım suyu, bazen daha fazla şiddetleniyor. Fareler bastı. İş yerlerinin durumu facia berbat. Dükkan kapattılar, gördüğünüz gibi herkes kaçtı. Bu kokuya bu rezalete tabi ki kimse gelmez. Yetkililere kaç defa gittik yazılı dilekçede verdik. Rögar kapağının açılmasını istediler. Sular idaresi geldi rögar kapağını açmadı belediyeye bıraktı. O ona söylüyor, o ona söylüyor. Dolayısıyla işte böyle vatandaş ceremesini çekiyor. Buradan akan su asansör boşluğundan bahçeye gidiyor. Asansörde kullanılmıyor şu anda. Bu kokudan burada oturan arkadaşlarda kaçtılar gittiler. Yok yani böyle bir olay yok. Böyle bir rezalet yok.” şeklinde konuştu.