Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, kanalizasyonların çöp tenekesi gibi kullanıldığını ifade ederek, “Kanalizasyonlardan çıkan temizlik bezi, çocuk bezi, ıslak mendil, iç çamaşırı, taş, ot gibi maddeler kanalları tıkıyor ve istenmeyen olayların yaşanmasına neden oluyor.” dedi.

Kanalizasyona atılan yabancı maddeler konusunda vatandaşları uyaran KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, “Kanalizasyon hatlarının çöp olarak kullanılması ve bilinçsizce atılan yabancı maddeler sonucunda kanallarımızda bir takım arızalar oluşuyor. Özellikle yağışlı havalarda, bu malzemeler yer yer tıkanıklığa ve olumsuzluğa neden oluyor.” ifadelerini kullandı.

Yabancı maddelerden kaynaklanan bu tıkanıklığın, hem vatandaşı hem de KASKİ ekiplerini zor durumda bıraktığını belirten Batukan, şu bilgileri verdi: “Kanallarımızın sistemli bir şekilde çalışmasına karşın, kanalizasyon borularının içerisine atılan temizlik bezi, çocuk bezi, ıslak mendil, iç çamaşırı, taş, ot, harç parçaları gibi maddeler tıkanıklığa neden olan başlıca sebeplerdir. Bunun sonucunda o bölgede yaşayan vatandaşlar ve bizler oldukça mağdur oluyoruz.”

Kanalizasyon hattını ‘çöp tenekesi’ gibi kullanma alışkanlığından bir an önce vazgeçilmesi gerektiğine dikkat çeken Batukan, “Kanallarımız çöp tenekesi değildir. Kanalizasyonlar sadece mutfak, banyo ve tuvalet giderleri için kullanılmalıdır. Çöplerini kanala atan vatandaşlarımızdan önemli ricamız; atılmaması gereken maddeleri kanalizasyona atmamalarıdır. Çünkü bu yanlış davranış sonucunda oluşabilecek tıkanıklık, bir başka vatandaşın evine su basmasına ya da kanalizasyonun tıkanarak kötü kokuların yayılmasına neden oluyor.”dedi.

Oluşabilecek herhangi bir kanalizasyon arızası konusunda çözüm için titizlikle çalıştıklarını vurgulayan Batukan, “Bizler hatlarımızı temiz tutmak için özenle çalışıyoruz. Aynı duyarlılığı ilimiz sakinlerinden de rica ediyoruz.” uyarısında bulundu.