İpek grubuna yönelik operasyon kapmasında Kanaltürk ve Bugün’e el konulması nedeniyle bu kanalların önünde eylem yapılmasına yönelik soruşturma başlatıldığı belirtildi. Soruşturmanın görevi engellemek, direnmek ve suç işlemeye tahrik iddialarıyla başlatıldığı ifade edildi.

İş adamı Akın İpek’in şirketlerine kayyum atanması kararının ardından Bugün ve Kanaltürk’ün yönetimine de el konuldu. Bu kapsamda dün polis kanalın İstanbul’daki merkezine giderek kararı tebliğ etmek istedi. CHP Milletvekili Mahmut Tanal başta olmak üzere polislere tebligat memuru olmadıkları gerekçesiyle tepki gösterilmişti. Daha sonra polis zoruyla kanala baskın yapılmıştı. Bugün de kayyum olarak atanan kişiler polis eşliğinde kanala girmişlerdi.

Kanalların Mecidiyeköy’deki binasının önünde toplanan gazeteciler ve vatandaşlar bu uygulamaya tepki göstermişti. Bazı Bugün ve Kanaltürk çalışanı gazeteciler yaka paça gözaltına alınmıştı.

Kanalların yönetimine polis müdahalesi eşliğinde el konulmasına karşı çıkmaya çalışanlar için savcılığın hemen harekete geçtiği belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, görevi engellemek, direnmek ve suç işlemeye tahrik gerekçesiyle soruşturma başlattı.