Samsun’un Bafra Altınkaya Sağ Sahil ve Bafra Kızılırmak Sol Sahil Sulama Birlikleri 2015 yılı Nisan ayı dönem sonu meclis toplantılarını gerçekleştirdi. Toplantıda ovadaki su kanallarını delerek kaçak sulama yapanlara 5 bin lira ceza verileceği duyuruldu.

Bafra Altınkaya Sulama Birliği Toplantı ve Seminer Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Bafra Altınkaya Sulama Birliği Başkanı Ali Kademer, Bafra Kızılırmak Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Kemal Nair, Bafra Süt Üreticileri Birliği Başkanı Sait Karagöl, Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü İşletme ve Bakım Şube Müdürü Ziya Çebi, DSİ Bafra Proje Müdürü Mehmet Karaçoban, DSİ Bafra İşletme Bakım Mühendisi Önder Çırak ve Meclis Üyeleri katıldı.

Çoğunluğun sağlanmasının ardından divan oluşturulmasıyla birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın seslendirilmesine müteakip gündemdeki, 2014 Yılı Faaliyet Raporu, 2014 Yılı Kesin Hesapları, 2014 Yılı Denetim Raporlarının görüşülerek oylandığı her iki meclis toplantısında da DSİ yetkilileri tarafından geçen yıl uyarılan her iki birlik yönetimi 2015 yılı Nisan ayı dönem sonu meclis toplantılarında görüşmeye getirdikleri, sulama şebekesi içerisindeki kanal ve kanaletlerden su almak için delik delerek veya fazla boru atarak bir sonraki üreticinin hakkını gasp edenlere verilecek parasal rakamı en az bin en yüksek 5 bin TL. Ceza yazabilmeleri konusunda meclis üyeleri oy birliği ile birlik yönetimine yetki verdi.

Bafra Altınkaya ve Kızılırmak sulama birlikleri başkanları Ali Kademer ve Kemal Nair yaptıkları ortak açıklamada, "Geçen yıl sulama sezonunda kanaletlere zarar verenleri uyardık ancak verilecek parasal rakamın belirlenmediği için cezai işlem yapamadık. 2015 yılı sulama sezonunda kanal ve kanaletlere zarar verenler yaptığı tahribata göre, bin TL ile 5 bin TL arasında değişen rakamlarla cezai işlem göreceklerdir. Meclis üyeleri bu konuda kimsenin mağdur olmamaları için köylerindeki çiftçilerine duyurmaları gerekmektedir. Başlayacağımız bu yılki sulama sezonumuzda kimseyi mağdur etmemek için her zaman olduğu gibi, mükelleflerimizle uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sezonumuz şimdiden hayırlı olsun." dedi.