İpek Medya Grubu’na kayyum atanmasına tepki gösteren Kanaltürk muhabiri gözyaşlarını tutamadı.

Sabah erken saatlerden itibaren kanal önünden yapılan canlı yayında gazete ve televizyon çalışanları dün akşam alınan kayyum kararını protesto etti. Kurum çalışanları kararın haksızlığını savunurken canlı yayın esnasında duygu yüklü anlar da yaşandı. Kanaltürk muhabiri Ertan Büyükahıska, yaptığı yayında kurum çalışanlarının görüşlerini aldı. Kanaltürk Haber Müdürü Erkan Akkuş da genç muhabir Büyükahıska'ya mikrofonu uzattı.

Muhabir Ahıska ise konuşmaya başlayınca gözyaşlarına hakim olamadı. Genç muhabir yapılanlara isyan ederken, gözyaşları içinde 'Biz yalan haber yapmadık' ifadelerini kullandı.

Daha sonra mikrofona konuşan Erkan Akkuş da, “Bunca gazetecilik tecrübesi olan bu arkadaşların elinden kalem alıp bu pankartları tutmak zorunda bırakanlar, buraya geleceksiniz, güzel güzel buraya oturacaksınız, öyle mi? Burayı idare edeceksiniz ve bunu devlet adına yaptığınızı söyleyeceksiniz. Biz de bunları yiyeceğiz. Biz de bunları ‘ne yapalım öyle olmuş’ diyerek sineye çekeceğiz. Öyle bir şey yok. Yaptığınız şey kanunsuzdur. Biz çocuklarımıza da, torunlarımıza da bunu böyle anlatacak.” İfadelerini kullandı.