Kanaltürk önünde görev yapan gazetecilere polis müdahale etti. Coplanarak kanal önünden uzaklaştırılmaya çalışan gazeteciler direnince yaka paça gözaltına alındı. Zaman gazetesi muhabiri Celal Kaya ve Cihan Haber Ajansı Teknik Müdürü Hüseyin Arıcı polis merkezine götürüldü. Aksiyon muhabiri Haşim Söylemez serbest kaldı.

Polis, İpek Medya önünde bekleyen vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı. Bunları görüntüleyen basın mensupları da polisin sert müdahalesine maruz kaldı. Amirlerinin, ‘Bunları süpürün’ talimatıyla hareket eden polisler, coplarla ve tekme atarak basının üstüne yürüdü. Bu sırada Celal Kaya ve Haşim Söylemez yaka paça gözaltına alındı. Canlı yayın içindeki Hüseyin Arıcı ise polisin yayın aracına girmesiyle birlikte gözaltına alındı.
Haşim Söylemez serbest kalırken Celal Kaya ve Hüseyin Arıcı polis merkezine götürüldü.

GÖZALTINA ALINAN MUHABİR: BASIN KARTINI GÖSTERİNCE DAHA ÇOK TEPKİ GÖSTERDİLER

Gözaltına alınıp serbest bırakılan gazetecilerden Haşim Söylemez, müdahale sırasında habercilerin Sarı Basın Kartını gösterince polislerin tepkilerinin daha çok arttığını vurgulayıp şunları söyledi: "Koluma vurunca ben de hafifçe kendimi korumak için iteklemeye çalıştım. Sonra diğer polisler beni gözaltına aldı. Yaka paça araca kadar götürdüler, sonra bıraktılar. Gözaltına alınırken darp edildim."