Kanaltürk ve Bugün Televizyonu’na yapılan operasyonun ardından bazı çalışanlar dışarı çıkarıldı. Çevik kuvvet ekibi sokağın giriş ve çıkışlarını yaya ve araç trafiğine kapattı. Desteğe gelen vatandaşlar ve çalışanlar yapılanların hukuksuz olduğunu ifade ederek, yaşananlara tepki gösterdi.

Sabahın ilk ışıklarıyla Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, çevik kuvvet polisi eşliğinde Kanaltürk ve Bugün binasına girmeye çalıştı. Polis ile iş yeri çalışanları arasında arbede yaşandı. Yaşananları Kanaltürk Televizyonu canlı olarak yayınladı. Çok sayıda kişi yerlerde sürüklendi. Polis biber gazıyla Kanaltürk ve Bugün çalışanlarına desteğe gelen vatandaşları dağıtmaya çalıştı. Ardından olay yerine TOMA geldi. TOMA’dan sıkılan su ile grup dağıtılmaya çalışıldı.

Çevik kuvvet polisleri Kanaltürk ve Bugün TV binasının bulunduğu sokağın iki ucunu da yaya ve araç trafiğine kapattı. Kurum çalışanları kısa bir süre içeri giremedi. Vatandaşlar ve kurum çalışanları yaşanan hukuksuzluklara tepki gösterdi.

'YAPILANLAR ONUR KIRICI'

Yapılan baskının çok üzücü ve onur kırıcı bir olay olduğunu ifade eden Bugün Gazetesi muhabiri Cihan Acar, “Çalıştığım kurumdan itilerek, kakılarak çıkarıldım. Elimdeki cep telefonuna ve fotoğraf makinama el koymak istediler. Çektiklerimiz onların adaletsizliği gözler önüne serecekti. Yayınlarımız durdurulmaya çalışılıyor. Haber alma hakkı engellenmeye çalışılıyor. İki gündür buradayız. Dünden beri gözlerimize uyku girmedi. Direnmeye çalıştık. Biber gazı ve çevik kuvvet ekibiyle geldiler. Bizler gazeteciyiz. Elimizden geldiği kadar görevimizi yapmaya çalışacağız. Şu anda benim yazacağım bir gazete veya televizyon yok.” dedi.

'BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ'

“Hukuksuz olarak yapılan girişimle özgür medyayı, havuz medyasına çevirmeye çalışıyorlar.“ diyen bir vatandaş, “Biz buna izin vermeyeceğiz. Bugün almış olabilirler. Görevli arkadaşlar amirlerinin emirlerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Onlara hak verebiliriz ama onlar da bize hak vermeliler. Özgürlüğümüzü sattığımız zaman onlar da görevlerini vesayet altında yerine getirecekler. Yedikleri lokmalar gülerek kursaklarından geçmeyecek. Aç kalsak da bu vatanda özgür olarak yaşayacağız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bunları hak etmediğini aktaran başka bir vatandaş ise, “Bu hak mı? ‘Medyama dokunma’ dedik. Polisler öyle küfürler ettiler ki. Nereden terbiye alıyorlarsa ona sesleniyorum. Bu terbiyeyi senden aldılar. Allah senden bunun hesabını soracaktır. Biz boyun eğmeyeceğiz. Dik duracağız. Bu seni korkutuyor. Bunun farkındayız.” şeklinde konuştu.