İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB) Haliç’te 20 adet kancabaş sandallarıyla yeniden Sadabad gezileri düzenlenecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’u ziyaret eden turistler ve nostaljiyi sevenler için Haliç’te eşsiz bir keyif yaşatılacağını söyledi.

Büyükşehir tarafından yapılan 20 adet kancabaş sandalı Haliç’te suya bırakıldı. Sandalların sefer güzergahı Feshane, Eyüp, Teleferik, Miniatürk ve Sütlüce olacak. Sandalın dümenine geçen Kadir Topbaş, Haliç’te bir tur attı.

Açılışta konuşan Kadir Topbaş, "Venedik’te gondollar var tablolara girmiştir. Bizim de özellikle gemiler ve tekneler konusunda çok ciddi ve başarılı dünyaya örnek olacak gemilerimiz var. Beşiktaş’taki Deniz Askeri Müzesi'ni gezdiğinizde göreceksiniz. Dünyada örneği olmayan saltanat kayıkları her şey var. Dedik ki Haliç’in orijinalinde ne vardı kancabaş bunları alıp getirelim. Nostaljiyi sevenler içinde birkaç tanede kayık koyalım, nostaljiyi sevenler yaşasın dedik. Burada bir daha sandal olmayacak. Kancabaş bizim kültürümüzden bir parça.” dedi.

Yayalar için de Leonardo Köprüsü yapacaklarını anlatan Topbaş, “ Bu yaptıklarımız nostalji. Bunun keyfi başka. Turistler gelecek. Bir de yayalar için inşallah Leonardo Köprüsünü koyacağız. Köprünün projesi tamamlandı. Onu da buraya koyacağız ki yayalar da üstten gitsin.” şeklinde konuştu.