Yürürlükteki kanun ve yönetmeliklere uymayan şube müdürünün hatasının bedelini devletin ödediğini belirten Osmaniye Türk Eğitim Sendikası (TES) Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Kandemir, “Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü Atamadan Sorumlu Şube Müdürü Halil İbrahim Kahraman‘ın hatasının bedeli olarak Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, mahkeme masrafları ve avukatlık ücretleri olarak 40 bin 951 TL ödemek zorunda kaldı.” dedi.

Türkiye genelinde 16 ilde yeni okul müdürlükleri oluştuğunun altını çizen Kandemir, “Osmaniye Merkez İlçe Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin kız bölümü ayrılarak Kız İHL Müdürlüğü kuruldu. Yasa ve yönetmeliklere göre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretenlerin bu okula atanması gerekirken, sayın şube müdürü keyfi olarak kız öğrencilerin yeni oluşturulan KIZ İHL aktarımını yaparken öğretmen ve yönetici aktarımı yapılmadı. Kız İHL genel il içi duyurusuna çıkartılarak il içinden kız imam hatip lisesin ihtiyacı karşıladı. Erkek İHL’de de 77 öğretmenin norm fazlası durumuna düşülerek kamuyu zarara uğrattı. Bu öğretmenlerin dava açan 26 öğretmen davayı kazandığı için kazanılmış ve mahkeme ücretleri avukat ücretleri olarak toplamda 40 bin 951 TL kamu zararı oluşmuştur.” diye ifade etti.

Öğretmenlerin davasında, Adana 2. İdare Mahkemesi Başkanlığı tarafından yapılan atamalar için iptal kararı verildiğini belirten Kandemir, ”İptal kararları Adana Bölge İdare Mahkemesi tarafından onandı. Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, mahkeme masrafları ve avukatlık ücretleri olarak 40 bin 951 TL ödenmesine neden olan ve Ankara İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'ne atanan Halil İbrahim Kahraman’ın hatasını soruşturan müfettişler eksik soruşturma yaptılar. Soruşturmayı yapanlar 9 hata yaptı. Soruşturma yaparken atamanın şefinin ifadesi alınmadı. Ataması yapılmayan ve dava açan öğretmenin ifadesi alınmadı. Öğretmenlerin, öğrencileri aktardınız biz de aktarmanız gerekiyor şeklindeki dilekçeleri işleme alındıktan 38 gün bekletildikten sonra bakanlığa soruldu. Müfettiş bu soru sormayı iyi niyet olarak algılayıp soruşturmayı kapattı fakat 38 gün neden beklendiğini araştırmadı. Sendika olarak bu tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan devletin parasının takipçisi olacağız. Sendika olarak soruşturmayı kapatan müfettişler hakkında da suç duyurusunda bulunduk.” diyerek Milli Eğitim'de yaşanan bu hukuksuz olaylara tepki gösterdi.