TBMM (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İster PKK, ister IŞİD, ister DHKP-C olsun, bu kanlı çetelerin hepsi emperyalizmin güdümündedir, hepsi Türk düşmanlarının dümen suyundadır ve aynı pis yolun yolcularıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin "kara ve korku dolu" günlerden geçtiğini, Türk milletinin dört bir yandan ateş altında olduğunu vurguladı.

Terör örgütlerinin emperyalizmin güdümünde olduğuna işaret eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"İster PKK ister IŞİD ister DHKP-C olsun, bu kanlı çetelerin hepsi emperyalizmin güdümündedir, hepsi Türk düşmanlarının dümen suyundadır ve aynı pis yolun yolcularıdır. Birbirlerinden esasta hiçbir farkları da yoktur. Bunlar zalimlerin maşası, küresel planların emrindeki paralı ve kiralık örgütlerdir. Kimin işine yarıyorlarsa, kimin projelerine uygun görülüyorlarsa onlar tarafından tutulan, kullanılan, yönetilen şerefsizlik, kalleşlik ve alçaklık numuneleridir."

"TBMM'nin önceliği HDP'lilerin dokunulmazlığını kaldırmak olmalı"

AK Parti ile CHP’nin dokunulmazlıklara yönelik yaklaşımını eleştiren Bahçeli, şunları kaydetti:

"AKP’nin '506 fezlekeyi görüşerek bir kereliğine dokunulmazlığı kaldıralım' teklifi, CHP'nin ise 'kürsü haricinde tüm dokunulmazlıkları kaldıralım' ifadesi HDP’ye uzatılmış zeytin dalıdır ve bu millet affetmeyecektir. İşte fırsat karşımızdadır. TBMM'nin önceliği HDP'lilerin dokunulmazlığını kaldırmak olmalıdır. Milli vicdan bu sayede müsterih olabilecektir. Kim vatana ihanet etmişse, kim teröre destek çıkmışsa, el birliği edelim, omuz omuza verelim, bu siyasi bölücülerin dokunulmazlığını kaldırarak doğruca adalete yollayalım."

"Terörizm ya bitecek ya bitecek"

Türk milletinin terörizme yenilmeyeceğini vurgulayan Bahçeli, "Kimden ve nereden kaynaklanırsa kaynaklansın, bölücü terörü himaye eden, terörizme destek veren, şımartan, teşvik eden, kışkırtan ve işbirliği içinde olan çevreler Türkiye'nin boyun eğdiğini göremeyeceklerdir. Terörizm ya bitecek ya bitecektir" dedi.