Sakarya’da Lösemi Çocuklar ve Kanser Hastaları Derneği’ne (KANSERDER) giren hırsızlar, lösemili çocukların oyuncaklarını çaldı.

KANSERDER Başkanı Nihal Akar, önceki gün derneğe hırsız girdiğini ve kanser hastası çocukların oyuncaklarının çalındığını söyledi. Olayı polise intikal ettirdiklerini ifade eden Akar, “KANSERDER, kanser hastalarına yardım amacıyla kurulmuş bir dernektir. Dernekte hasta çocukların geldiğinde oynadığı oyuncaklar vardı. Bu oyuncakları çaldılar. Bu derneğe hırsızlık amacıyla girenlerin akıl sağlığı normal olamaz. Bunu yapmış olanların psikolojik tedavi görmeleri gerekir.” dedi.

Derneğin büyük zorluklarla kurulduğunu, tamamen gönüllü kişilerin destekleriyle ayakta durmaya çalışan bir dernek olduğunu dile getiren Akar, “Çocuklarını hastanelere götürmek ve onların tedavisini gerçekleştirmek için büyük mücadeleler veren babaların, annelerin üyesi olduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğimize giren ve altüst eden kişi ya da kişileri Allah islah etsin” ifadelerini kullandı.

ÖZELLİKLE PAHALI OYUNCAKLAR ÇALINMIŞ

KANSERDER Başkanı Akar, dernekten özellikle pahalı oyuncakların çalınmasının dikkat çekici olduğunu ifade ederek, “Ucuz oyuncaklara dokunulmamış. Pahalı oyuncakları alıp kaçmışlar. Oyuncakların çalınmış olması, bu işi uyuşturucu bağımlısı kişilerin yapmış olabileceği ihtimalini aklımıza getiriyor. Derneğe girenler sadece oyuncakları almakla kalmamış, aynı zamanda ne varsa yerle bir etmiş. Görüntü içler acısı.” diye anlattı.

Yaşanan hırsızlık olayını polise bildirdiklerini ifade eden Nihal Akar, Cumhuriyet Karakolu'ndaki güvenlik güçlerine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. Akar, pazartesi günü kanser hastaları yakınlarının gönüllü olarak derneği temizleyip toparlayacağını ve el ele verip derneği eski haline getirmeye çalışacaklarını söyledi.

KANSERDER’in kurulduğu günden bu yana 4 kez hırsızlık olayına maruz kaldığını hatırlatan Nihal Akar, “Bu durum Sakarya adına çok üzücü bir durumdur.” şeklinde sözlerini tamamladı. Güvenlik güçlerinin olayla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü öğrenildi.