Ağrı Devlet Hastanesinde onkolog doktor bulunmadığı gerekçesiyle günübirlik Erzurum'a gelen kanser hastaları, Ağrı’ya acilen onkolog gönderilmesini istiyor.

Ağrı Devlet Hastanesi’nde bulunan tek onkoloğun 10 ay önce tayinle Edirne’ye gitmesinin ardından kanser hastaları tedavilerini sürdürmek için günübirlik Erzurum’a geliyor. Ağrı’ya acilen bir onkoloji uzmanın gönderilmesini isteyen hasta ve yakınları, ekonomik ve zaman kaybı nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi. Meme kanseri annesini Ağrı’da onkolog olmadığı için Erzurum’a her gün getirip götürdüğünü belirten Kamil Şahin, "Annem 8 yıldır kanser tedavisi görüyor. 10 ay önce Ağrı’daki tek onkoloji uzmanı tayin ile ayrılınca bizler ve hastalarımız için de sıkıntılı günler başladı. Günün erken saatlerinde Ağrı’dan yola çıkıp Erzurum’a gelip tedavi için sıra bekliyoruz. Tedavi veya uygulanan kürün ardından tekrar Ağrı’ya dönüyoruz. Bir damar yolu açılması için 400 kilometre gelip geri dönüyoruz. Bu da ekonomik olarak bizleri hırpalıyor.” dedi.

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü ile Devlet Hastanesi başhekimliğine doktor sıkıntısını ilettiklerinde ise kendilerine, 'Elimizden bir şey gelmiyor. Silah zoruyla doktorları burada tutamayız. Sağlık Bakanlığına, milletvekillerine mail atarak yardım isteyin.' karşılığının verildiğini anlatan Şahin, "Sağlıkta dönüşümü överek bitiremeyenler Ağrı’ya gelsinler de yaşadıklarımızı görsünler.” diye konuştu.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde okuduğunu ve Ağrı’nın Tutak ilçesinde yaşayan akciğer kanseri büyük babası Kutbettin Uçar'ı (71), 3 gündür tedavi amaçlı olarak Erzurum’a getirip götürdüğünü belirten Eyüp Uçar, "Dedem kemoterapi görüyor. Kemoterapi için 3 gündür Ağrı’ya gidip geliyoruz. Ağrı’dan gelirken trafik kazası atlattık. Az daha dedemle birlikte ölüyorduk. Ağrı'ya acilen bir onkolog atanmasını istiyoruz. Ağrı'da hastane var, üniversite var. Ama bir tane onkolog yok. Her fırsatta sağlıkda dönüşümden övünerek bahsedenler Ağrı'daki doktor açığını neden görmezden geliyor? Ağrı'daki kanser hastaları insan değil mi? Bu hastalar çektikleri acıları ikiye katlayarak Erzurum'a tedavi olmak için gelmekte." şeklinde tepki gösterdi.

Ağrı Kamu Hastaneleri Birliği yetkilileri ise genel sekreterin bir ay önce görevden alındığını yerine vekaleten bakan kişinin Ankara'da bulunduğunu, kanser hastalarıyla ilgili olarak tıbbı hizmetler genel sekreterinin de istifa etmesi nedeniyle konu hakkında açıklama yapacak yetkilinin bulunmadığını ifade etti. Aynı yetkililer, başta hekimler olmak üzere mecburi görev sürelerini tamamlayan kamu görevlilerinin çoğunun Ağrı'dan ayrılmasının şehrin sosyo- ekonomik hayatına kan kaybettirdiğini de vurguladı.