Kanser hastaları, Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenecek Relay For Life (Hayat için yarış) etkinliğinde buluşacak. Kanser Hastalıkları ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği Pembe Hanım tarafından ekim ayında yapılacak etkinlik kanser hastalarını bir araya getirecek. Etkinlik, 24 saat kesintisiz ve halka açık bir festival havasında geçecek.

Amerikan Kanser Kurumu tarafından düzenlenen Relay For Life etkinliğinin Türkiye temsilciliğini alan Kanser Hastalıkları ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği Pembe Hanım, kanser hastalarına destek olmak amacıyla 10-11 Ekim günleri arasında Boğaz İçi Üniversitesinde bir etkinlik düzenleyecek. Etkinliği tanıtma amacıyla Boğaziçi Üniversitesi’nde tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan Kanser Hastalıkları ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği Pembe Hanım Yönetim Kurulu Başkanı ve Relay For Life Komite Başkanı Neval Sevindi, kanserle toplumsal bir mücadele gerektiğini söyledi. Sevindi, önce yakalandığı kanserle mücadelenin ilk dönemlerini ve kanserle mücadele amacıyla düzenleyecekleri etkinliği anlattı. Sevindi, kanser hastalarına atfedilecek etkinliğin bir festival havasında geçeceğini, etkinliğe katılacakların kansere yakalanmış hastalara moral vermeye çalışacağını belirtti.

Neval Sevindi, kanserle mücadelenin uzun bir yolculuk olduğunu belirterek, yakalandığı kanser hastalığına karşı verdiği uğraşı, ‘kanserle toplumsal bir mücadeleye’ dönüştürdüğünü kaydetti. Bundan 18 yıl önce ilk kanser olduğunda dile getiren Sevindi. “Bunu bireysel bir hastalık olarak alıp, içime kapanıp, kimseye anlatmadan çözmek yerine, bunun toplumsal bir hastalık olduğuna karar verdim ve bu yüzden de toplumsal bir mücadele başlattım.” dedi.

Toplantıda konuşan Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Merkezi Müdürü Doç. Dr. Rana Sanyal de ev sahipliği yapacakları etkinliğin, 10 12 Ekim günleri arasında üniversitelerinin Uçaksavar Kampüsü’ndeki spor sahasında yapılacağını ve vatandaşları kanser hastaları için yapılan bu etkinliğe aktif katılmaya davet etti.

Tanıtım toplantısına katılan Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nde Prof. Dr. Alper Sevinç ise dernek olarak kanserle mücadele kapsamında düzenlenen ‘Relay For Life’ etkinliğinin bir parçası olmak istediklerini söyledi. Kanserin toplumsal bir problem olduğunu dile getiren Prof. Dr. Sevinç “Hepimizin kapısı çalınabilir.” dedi. Sevinç, dernek olarak kanser hastalarına destek amacıyla Ekim ayında Boğaziçi Üniversitesinde düzenlenecek etkinliğe aktif katılacaklarını, erken tanı, meme kanseri muayenesi ve kanserin anlatılması hakkında aktif faaliyetlerde bulunacaklarını aktardı.