Hatay’da henüz 13 yaşındayken evlendirilen ve eşini 3 ay önce kaybeden göğüs kanseri 9 çocuklu anne Hüda Güner’in dramı yürekleri dağladı. İran’da idam edilen kocası için geçen yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istediğini ancak sonuç alamadığını söyleyen Güner’e Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı.

Hatay Merkez Mahallesi’ndeki 9 çocuklu Hüda Güner’in (36) dramı 4 yıl önce eşi Rıdvan Güner’in İran’a TIR ile yük götürmesiyle başladı. Rıdvan Güner (46) önce Afganistan’a, oradan İran’a yük götürmek için gittiğinde tutuklanarak cezaevine konur. 3 ay önce de İran’da idam edilerek cenazesi Hatay’a gönderilir. Eşinin 4 yıl önce İran’da hapse atılmasıyla birlikte hayatı kararan göğüs kanseri Hüda Güner’ ve 9 çocuğunun içler acısı dramı burada başlar.

Gözyaşları içinde hayat hikayesini anlatan Güner, “Daha henüz çocukken 13 yaşında evlendirilerek Hatay’a gelin olarak geldim. Eşim TIR şoförlüğü yaparak ekmeğimizi kazanmaya çalışıyordu. Antep’ten Afganistan’a yük taşıyordu. Bir gün yüklerin içine gizli bir şey koymuşlar. Sonra da ihbar ederek İran’da tutuklanmasına sebep oldular. Eşim ceza aldığını dahi bize söylemedi, üzülmeyelim diye. Ben valilikten öğrendim. Eşim çok eziyet ettiklerini söylüyordu, beni kurtar diye telefonda yalvardı. Eşim bana, ‘Hüda git Başbakan’dan yardım iste, validen yardım iste beni kurtar, bana çok eziyet ediyorlar, ayaklarım zincirle bağlı kurtar beni’ diye yalvardı. 4 yıl öncesine kadar her şey normal mutlu bir aileydik. En büyüğü 20, en küçüğü 6 yaşında tam 9 tane bir birinden güzel yavrularımız oldu. Eşim beni ve çocuklarımı hiç kimseye muhtaç etmedi. Bir gün eşim İran’a yük götüreceğini söyledi. Bende hayırlısı ile git gel dedim olacaklardan habersizdim. Sonra haber geldi İran’dan. Eşimin cezaevinde olduğunu ve idam cezası aldığı söylediler. O an yıkıldım, hayatım karardı. Avukat tuttuk, idamı müebbete çevirdiler. Tam dört yıl cezaevinde yattıktan sonra 3 ay önce de idam edilerek cenazesi gönderildi evimize.” diye konuştu.


‘ÇIĞLIK ATTIM AMA BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜRMEDİLER’

Geçen yıl Ramazan’da Hatay’a giden Başbakan Erdoğan’dan eşi için yardım istediği olayı da anlatan Güner, şöyle devam etti: “Geçen Ramazan’da Başbakan’ın yanına gitmek istedim. Elimdeki gazeteyi aldılar, içeriye gitmeme izin vermediler. Seslendim, Başbakanım dedim, çığlık attım, Ramazan’dı, aynı bugünler gibiydi, oruçtum. Tam karşı karşıya geldim, ama duymadı beni. Adı Sadullah’mıydı neydi bilmiyorum. Bana eliyle sus sus dedi, şimdi başbakan konuşacak sen konuşma dedi.”

İdam edilerek öldürülen eşinin yasını tutmaya dahi fırsat bulamadan geçim derdine düşen acılı anneye, evinin kirasını ödeyemez haldeyken Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı. Güner ailesinin 1 yıllık kirasını Kimse Yok Mu gönüllüsü bir iş adamı karşılayarak yardımcı oldu. Kimse Yok Mu Hatay temsilciliği, mağdur ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışma başlattı.

İstanbul’dan Hatay’a program için giden kimse Yok Mu gönüllüsü sanatçı ve Hüda Güner’e baş sağlı diledi. Kimse Yok Mu gönüllüsü gazeteci Sevgi Akarçeşme, “Sizin acınız büyük, tekrar anlattırarak acınızı deşmeye gelmedik. En azından bundan sonra çocuklarınızın eğitim durumuyla ve ihtiyaçlarınızı gidermede kimseye muhtaç olmayacaksınız. Sizin kimseye minnet borcunuz yok. Bizim insanlık görevimiz. Kimsenin önünde eğilmeyin, bundan sonra Kimse Yok Mu gönüllüsü olarak biz varız.” diyerek destek sözü verdi.

Kukla sanatçısı Hakan Arısoy, çocuklara özel hazırlamış olduğu bir birinden güzel kuklalarla çocukları mutlu etti.