Çorum'da özel bir şirkette çalışırken amansız bir hastalığa yakalanan Abdullah Üzüm'ün tedavisi, banka kredisi ile aldığı evin taksitleri ve borçları nedeniyle eşi ve 5 çocuğuyla zor duruma düştü.

'CUMHURBAŞKANINA, BAKANA SESLERİNİ DUYURAMADILAR'

Dört ay önce kanser hastalığı sonucunda omuzunda küçük bir ur ile başlayan ve kısa sürede büyüyen hastalığı ile yatağa bağlı olarak yaşamaya başlayan 38 yaşındaki Abdullah Üzüm için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdığını ve cevap alamadığını belirten eşi Aysel Üzüm, ''Bakan Fadime Şahin'e mektup yazdım. Gelen cevap da ise, ‘Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne başvur’ denildi.

Anne Aysel Üzüm, ”Aş evinden 2 yoğurt kabı ile yemek ekmek veriliyor. Aş evinden yemek alınıyor diye Belediyeden önce gıda gelmedi. Kimse Yok mu Derneği'ne başvurmuştum. Oradan elbise, gıda, kırtasiye ve nakit para yardımında bulundular. Önceki gün sesimi yetkililere ve hayırseverlere duyurmak adına gazetelere başvurdum. Belediyeden Mustafa Ercan beyi telefondan aradılar, sağolsunlar önce gıda yardımı sonrasında uygun gördükleri için fırınlı soba da getirdiler. Tekrar Kimse Yok mu Derneği aradı gıda yardımı ve çocuklara meyvesine kadar gönderdiler. Yine göndereceklerini söylediler. Eşim hastalanmadan önce çocuklarım için küçük bir televizyon ve 2 kanepe ve bir kaç parça eşya almıştık. 4 bin TL civarında borcumuz var ödeyemiyoruz. Her ay eşimi Ankara’ya götürmek zorundayız. Sağolsunlar eski işyerindeki arkadaşlarımın kendi aralarında topladıkları parayla Ankara’ya gidip gelmeye çalışıyoruz. Çocuklarımın yaşları küçük olduğu için babalarını hep birlikte tedaviye götürmek zorunda kalıyoruz. Ayda 460 TL evimizin kredisinin ödenmesi gerekiyor. Ödeyemez olduk.'' dedi.

EVİN BÜYÜK KIZI OKULU BIRAKARAK ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Büyük kızının eve destek olmak amacıyla liseyi 1. sınıfta bırakarak çalışmaya başladığını söyleyen anne Üzüm, şöyle konuştu: ''Özel bir şirkette işe yeni giren 17 yaşındaki kızımın getirdiği ücretle faturaları ödemeye çalışıyoruz. Kimse Yok Mu Derneği, Belediye ve aşevinden Allah razı olsun. Ancak lütfen siz taktir edin kendi ihtiyaçlarınızla mukayese edin yaşam geçimi sadece bunlardan ibaret değil. Ev kredi taksitleri ödenmeyince evimizden de olacağız. Gerek devletimiz gerekse hayırsever vatandaşlarımız gerçek ihtiyaç sahibi arıyorlarsa biz buradayız. Yardım eden etmeyen aracı olan olmayan herkesten Allah razı olsun'' şeklinde konuştu.