Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde mide kanseri olan ve maddi durumu iyi olmadığı için lisede öğrenim gören 2 çocuğunu okutmaya çalışan 60 yaşındaki Selahattin Bozkurt, para kazanmak için çaycılık yapıyor. Kendisini iyi hissettiği zamanlarda çaycılık yaptığını ifade eden Bozkurt, sürekli çalışamadığı için tedavi için hastaneye giderken de sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Ereğli' de yaşayan 60 yaşındaki Selahattin Bozkurt, Trakya' da madende çalışırken emekli olmak için başvurusunda askerlik hizmetini ödediği takdirde emekli olabileceğini öğrenen Selahattin Bozkurt, arkadaşından aldığı 6 bin lira borçla emekliliğini hak etmiş. 2013 yılında emekli olan Selahattin Bozkurt emekli maaşından çektiği kredi ile arkadaşından aldığı borcu kapatmış. Aldığı maaşından 800 liranın kesilmesinin ardından çaycılık yapmaya başlayan Selahattin Bozkurt, 2014 yılında rahatsızlanmış ve mide kanseri teşhisi konarak ameliyat edilerek midesi alınmış. Ancak kanserin kalın bağırsağa da sıçradığının tespit edilmesi ile kanser tedavisine devam edilmiş.

1'i özürlü 3 çocuk babası olan ve 2 çocuğu lisede okuyan Selahattin Bozkurt, maddi imkansızlıkların kendisini zorlaması üzerine kemoterapi tedavisinden sonra kendisini iyi hissettiği günlerde çaycılık yapmaya devam etse de rahatsızlığından dolayı uzun süreli çalışmadığını söyledi.

Tedavisi için sürekli olarak Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiğini, 4 gün boyunca kemoterapi tedavisi gördüğünü ve tedavi sonrasında eve yorgun geldiğini kaydeden Bozkurt, emekli parasından kalan 300 lira ve engelli oğlundan gelen 800 lira bakım parası ile geçinmeye çalıştıklarını ancak ev kirası, diğer giderler ve tedavi masraflarının kendilerini zorladığını belirtti. Bozkurt konuşmasında "Midemden ameliyat olduktan sonra Zonguldak'ta tedavi görüyorum. Zonguldak' a gitmekte maddiyat olarak zorluk çekiyorum. 10 gün arayla 4 gün süren tedavim var. Eve geldiğimde halsiz kalıyorum. Bir iş yapamıyorum. Bazen kendimi iyi hissettiğimde çay ocağında çalışıyorum. Çalışmaya mecbur kalıyorum." dedi.

Selahattin Bozkurt'un çalıştığı çay ocağının sahibi Tarık Çetiner de Selahattin Bozkurt'un durumunu daha önce bilmediklerini, kendisinin ve çevre esnafının ellerinden geldiği kadarıyla yardım etmeye çalıştıklarını kaydetti.