Aydın’da dört yıl önce meme kanseri teşhisi koyulan Banu Yunusoğlu, eşi Mustafa Yunusoğlu’ndan aldığı destek ve sevgiyle hayata tutunmaya çalışıyor. Eşinin kendisine bebek gibi baktığını söyleyen Yunusoğlu, “Kanserle mücadelede ilacımız, sevgimiz oldu.” dedi.

Efeler ilçesinde yaşayan, evli ve üç çocuk annesi Yunusoğlu, 2011 yılında göğsünde hissettiği ağrı sebebiyle hastaneye başvurdu. Tedavi altına alınan 42 yaşındaki Yunusoğlu’na, kanser teşhisi koyuldu. Büyük bir şok yaşayan Banu Yunusoğlu’na, hastalıkla mücadelesinde en büyük desteği 22 yıllık eşi Mustafa Yunusoğlu verdi. Eşinden aldığı destek ve sevgiyle hayata tutunmaya çalışan Banu Yunusoğlu, ikinci doktoru olarak tarif ettiği eşinin sevgisi sayesinde kanseri yeneceği söylüyor.

Eşinin kanser olmasının ardından çok sevdiği futbol antrenörlüğünü bıraktığını kaydeden Mustafa Yunusoğlu ise, “Eşimin kanser olduğunu öğrendiğimde hastalığı, birbirimize olan sevgi ve aşkla yeneceğimizi söyledim. Bu anlamda her zaman yanında oldum. Futbol antrenörlüğünü bıraktım ve tamamen kendimi çok sevdiğim eşime ve çocuklarıma adadım. Bu hastalıkta en büyük ilaç, sevgi ve moral. Bu ilaçları hiç aksatmadan her dakika, her saniye eşime verdim. Birbirimize duyduğumuz bu büyük aşkla kanseri yeneceğiz ve eşim eskisi gibi sağlığına kavuşacak. Kansere yakalanan kişilerin yakınlarına sesleniyorum, hiçbir zaman onları sevgi ve moralden eksik etmeyin. Hep onların yanında olun. Kanserle mücadelede sevgi ve moral önemli unsurlar.” şeklinde konuştu.

Teşhisin ardından tedavi sürecinin hemen başladığını anlatan Banu Yunusoğlu da, “Hastanelerde birçok kez kemoterapi gördüm. Bu tedavinin etkisiyle hırçın bir karaktere bürünüyordum. Çok zor günler geçirdim. Zor günlerimde eşim hep yanımda oldu. Bana hep destek veriyor. Adeta bana bebek gibi bakıyor. Onun bana verdiği destek ve sevgiyle kanserle mücadelemi azimli bir şekilde sürdürüyorum. İkinci doktorum olan eşimin bana olan sevgisiyle hayata sımsıkı sarıldım. Sevgimizin gücü beni ayakta tutuyor. Kanserle mücadele ilacım, sevgimiz ve aşkımız oldu. Aşkımızın gücüyle kanseri yeneceğim ve sağlığıma kavuşacağım.” dedi.