Kahramanmaraş’ta, cilt kanserine bağlı burnunda yara oluşan ve nefes alma güçlüğü çeken 78 yaşındaki Mehmet Ceviz'e, alın bölgesinden doku nakli ve burun kıkırdağından parça alınarak yeni bir burun yapıldı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Tıp Fakültesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İsrafil Orhan, cilt kanseri nedeniyle burnunda büyük bir yara oluşan Mehmet Ceviz'in burnundaki kanserli dokuları çıkararak, alnındaki cildi ve burnundaki kıkırdakları yeniden şekillendirerek yeni bir burun yaptı.

Hastalığı nedeniyle burnunda büyük bir yara, sık sık kanama, kötü koku ve görüntüler oluşan Mehmet Ceviz, daha önce çok sayıda hastaneye başvurdu. Ancak ameliyatın riskli olduğu söylenerek geri çevrilen yaşlı adamın imdadına KSÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İsrafil Orhan yetişti. Yaşlı adamı muayene eden ve ameliyata karar veren Orhan, Ceviz’in burnundaki kanserli dokuları çıkarıp, alnındaki cilt dokusu ve burnundaki kıkırdakları kullanarak yaşlı adamın burnunu yeniden şekillendirdi.

Operasyonun başarılı geçtiğini belirten Orhan, "Öncelikle hastamızın sağlığına kavuşması bizim için mutluluk verici. Mutluluk veren diğer bir konu ise artık Kahramanmaraş’ta bu tür operasyonların yapılıyor olması. Kahramanmaraşlı halkımızın tedavi için çevre illere taşınmasına gerek yok. Çünkü üniversitemiz yeni yerleşkesinde her geçen gün daha iyilere doğru koşuyor." diye konuştu.

Burnunun yeni görünüme kavuşması nedeniyle çok mutlu olduğunu ve rahat nefes alıp verebildiğini belirten Mehmet Ceviz ise şunları söyledi: "Burnumdaki hastalıktan dolayı nefes darlığı çekiyor ve rahat uyuyamıyordum. Kanama ve kötü koku nedeniyle insanların arasına da çıkamıyordum. İsrafil Bey bana burnumu düzelteceğini söylediğinde bu kadar iyi olacağını beklemiyordum. Çünkü burnumun eski haline geleceğinden ümidimi kesmiştim. Şikâyetlerimden kurtulmak umuduyla ameliyatı kabul ettim. Burnumun şimdiki halinden çok memnunum. Ameliyat eden doktoruma her gün dua ediyorum."