Antalya’da 2 yıl önce kanserden ölen ağabeyine ait ‘ağrı bandını’ kendi ağrılarını dindirmek için kullanan 14 yaşındaki Pınar Demiryılmaz, vücuduna deriden ani uyuşturucu madde girişinden dolayı kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Olay, Antalya’nın Alanya ilçesi Tosmur mahallesinde meydana geldi. Daha önce yataktan düşerek boynunu inciten Pınar Demiryılmaz’ın ağrıları yeniden arttı. Evde tek başına olduğu bir sırada ağrılarını dindirmek için çare arayan Demiryılmaz, evde 2 yıl önce bağırsak kanserinden hayatını kaybeden ağabeyi Şevket Demiryılmaz'ın ağrılarını azaltmak için kullandığı ağrı bandını buldu. Demiryılmaz, ağabeyin ölümün ardından evde kalan, normalde sadece kırmızı reçete ile satılan fentanil adlı uyuşturucu maddenin yer aldığı ağrı bandını boğazının iki tarafına yapıştırdı. Bir süre ağrılarının dinmesini bekleyen Demiryılmaz’ın, bu sırada uyuşturucu maddenin deriden emilmesi nedeniyle ağzından köpük geldi. Panikle ağrı bandını çıkarmaya çalışan Demiryılmaz, başarılı olamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından eve gelen ailesi tarafından yerde yatar vaziyette bulunan Demiryılmaz için sağlık ekibi çağrıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Demiryılmaz’ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Demiryılmaz’ın cenazesi otopsi yapılmak için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Burada yapılan incelemede Demiryılmaz’ın boynuna yapıştırdığı bantların ani reaksiyon göstermesi yüzünden kalp krizi geçirdiği, solunumu durup yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Ailesi tarafından cenazesi morgdan alınan Demiryılmaz’ın amcası Hasan Demiryılmaz, yeğeninin boynunun yataktan düşmesi sonucu incindiğini, ağrıların uzun süredir devam ettiğini söyledi. Amca Demiryılmaz, yeğeninin ağrılarını dindirmek için ağabeyinden kalan bantları boynunun iki yanına yapıştırdığını, bunun da ölümüne neden olduğunu söyledi. Demiryılmaz’ın cenazesi Alanya’da toprağa verilecek.

FENTANİL

Morfinden yaklaşık 80 kez, meperidinden ise 500 kat daha güçlü olan bir opioid analjeziktir. Hastane ortamında ve uzman kişilerce kullanılması gereken, opioid bir ajan olan Fentanil kırmızı reçeteye ve rapor ile satılmaktadır.