Yumurtalık kanserini yenen 44 yaşındaki Zahile Bozbel, ilerlemiş yaşına ve kemotrapinin oluşturduğu hasara rağmen tüp bebek yöntemiyle ikinci çocuğuna hamile kaldı.

Kayseri’de tüp bebek alanında nadir görülen bir gebelik yaşandı. İlk çocuğuna da tüp bebek yöntemiyle sahip olan Zahile – Aydın Bozbel çifti, ikinci çocuklarını kucaklarına alacakları günü dört gözle bekliyor. İlk çocuk sonrası yumurtalık kanserine yakalanan Zahile Bozbel, uzun süren bir tedavi süreci geçirdi. Kemotrapi gören Bozbel’in sol yumurtalığı alındı. Hastalıktan kurtulan Bozbel’in ikinci çocuk özlemi ise hastaneden gelen telefonla yerini umuda bıraktı. Telefondaki ses, ilk tüp bebek sırasında dondurulan embriyoları kullanıp kullanmayacaklarını soruyordu. Durumu eşi ve çevresiyle paylaşan Bozbel, ikinci çocuk sahibi olmak için HÜMA Kadın Doğum Hastanesi’ne başvurdu. Burada yapılan kontrollerin ardından 10 yıl önce dondurulan embriyolar Zahile Bozbel’in rahmine yerleştirildi. 3 embriyodan biri tutunarak gebelik gerçekleşti.

6 haftalık hamile olan Bozbel, çok mutlu olduğunu söyledi. Ağır bir hastalık atlattığını belirten Bozbel, "Hamile kalamam diye düşünüyordum. Şu anda eşim de ben de çok mutluyuz. Doktorlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Tüp Bebek ve İnfertilite Uzmanı Doç. Dr. Şeyma Fenercioğlu, yumurtalık kanseri ve ilerlemiş yaş öykülerine sahip kişilerde hamile kalma olasılığının çok düşük olduğunu söyledi. 10 yıl önce dondurulan embriyo transferiyle gebeliğin büyük başarı olduğunu vurgulayan Fenercioğlu, "Hastamızın doğal yolla gebe kalma ihtimali zaten çok düşüktü. Donmuş embriyoların çözülerek uygulanan tüp bebek tedavisinde nadir görülen bir gebelik elde ettik. Umarım aile sağlıklı bir gebelik sonunda ikinci çocuklarını kucaklarına alırlar." diye konuştu.