Sivas 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Ayşe Topçu ile sanık Kemalettin Topçu'nun yakınları katıldı. Mahkeme başkanının savcının verdiği mütalaa ile ilgili taraflara görüşlerini sormasıyla başlayan duruşmada, Ayşe Topçu'nun ailesi sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını isterken, sanık avukatı ise Sanık Kemalettin Topçu, "Önce Allah'ın ve sonra sizin adaletinize boynum kıldan incedir. Bana bir gün bile ceza verseniz, bu cezayı hak etmedim. Yaşadıklarımı bir ben bir de Allah bilir." ifadesini kullandı. 

KARARDA "HAKSIZ TAHRİK" ETKİLİ OLDU

Mahkeme Başkanı verdiği aranın ardından kararını açıkladı. Dosyanın diğer kadın cinayetleriyle aynı görülemeyeceğini aktaran Başkan, savcının verdiği mütalaaya uyarak Kemalettin Topçu'yu TCK'nın 82/ 1 ”“d uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırdı. Sanığın haksız tahrik altında suçu işlediğine ve 29/1 maddesi gereği ”˜ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine 18 yıldan 24 yıla ve müebbet hapis cezası verilir' hükmünce 24 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanığın yargılama sürecindeki iyi hali nedeniyle cezayı 1/6 oranında indirerek 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

“TEMYİZE GİDECEĞİZ”

Mahkeme sonrası adliye önünde açıklama yapan Ayşe Topçu'nun ağabeyi Feramuz Boztepe ve 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' temsilcisi Gülsüm Kav ile Ayşe Topçu'nun ailesinin avukatı Dilek Gezer cezayı az bulduklarını belirterek temyize gideceklerini ifade etti.

'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' temsilcisi Gülsüm Kav, yaptığı açıklamada temyize gideceklerini belirterek, kadın cinayetlerini durdurmak için herkese görev düştüğünü ifade etti. 

Ayşe Topçu'nun ailesinin avukatı Dilek Gezer ise kararın kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını kaydederken, Ayşe Topçu'nun ağabeyi Feramuz Boztepe de adalet istediklerini belirterek haklarını temyize başvurarak arayacaklarını dile getirdi. 

OLAY 11 MAYIS'TA GERÇEKLEŞTİ

Kemalettin Topçu, kanser hastası eşini 11 Mayıs tarihinde evlerinde tartışırken 9 yerinden bıçaklamış, ağır yaralanan Ayşe Topçu, kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.