Faili meçhul davası müşteki avukatlarından ve kapatılan Demokrasi Partisi (DEP) milletvekillerinin avukatlığını yapmış olan Yusuf Alataş, 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'de 90’lı yılların kaos sürecinin yaşandığını söyledi. 90'lı yıllarda DEP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile aynı havanın oluşturulduğunu vurgulayan Altaş, “Biz bu filmi daha önce gördük. Şu anki kaos süreci de 7 Haziran'dan sonra adım adım tezgahlandı.” dedi.

Faili meçhul davası müşteki avukatı, İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanlığı ve 1994’te kapatılan DEP’in milletvekillerinin avukatlığını yapmış olan Yusuf Alataş, Türkiye’de son günlerde yaşanan gelişmelerle ile ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklamalarda bulundu. Özellikle 1993’te DEP milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırıldığı dönemde yine aynı hava oluşturulduğunu aktaran Alataş, “Tüm kamuoyu Kürt siyasetçilerine, Kürt hareketine karşı tahrik edilmiş durumdaydı. DEP milletvekilleri Meclis'ten yaka-paça dışarı atıldılar. O tarihte avukatları da bendim. 10 yıl boyunca onun mücadelesini verdik. Biz bu filmi daha önce gördük. Çatışmaların sona erdirilmesi bakımından bunun hiçbir yararı olmadığı, aksine daha da tırmandığı ve 90 sonrası o karanlık günlerin yaşandığı bilinen bir gerçek. Biz bu filmi tekrar görüyoruz. Bu benim açımdan sürpriz değil.” ifadelerini kullandı.

“ŞU ANKİ SÜREÇ ADIM ADIM TEZGÂHLANDI”

7 Haziran seçimi sonrası şu anda yaşananların tezgâhlanacağını birçok kişiye aktardığını kaydeden Alataş, “Bunların derdi hükümet falan kurmak değil. Bunlar tek başına bu ülkeye tümü ile hakim olmak istiyorlar. Bunlar ortak istemiyor. Ülke sorunları konusundan danışılacak muhatap bile istemiyorlar. Bu adım adım tezgâhlandı.” değerlendirmesinde bulundu.

“KÜRT TARAFININ DA HATALARI OLDU”

Alataş sözlerini şöyle tamamladı: “Kürt tarafının da bunlara bu fırsatı veren bazı hataları oldu. Geldiğimiz noktada 90’lı yılların kaos ortamını yaşıyoruz. Devleti biz tanıyoruz. Devlet değişmiş de değil, yeni bir devlet de değil. Köklü bir geleneği olan, sorunlara bakışı dünden bugüne değişen bir devlet değil. Kürt tarafının onların işini kolaylaştırmaması gerekir. Bizim daha dikkatli olmamız gerekir. Biz yumurta küfesini sırtında taşıyan tarafız. Kürtlerin bu konuda daha siyasi davranması gerekir. Kamuoyunda algı operasyonu yürütülüyor. HDP’nin ve Kürt aktörlerine karşı algı operasyonlarını engellemesi lazım ve kamuoyunu bilgilendirmesi gerekiyor.”