Peribacaları ile süslü vadileri, doğal gökdelenleri, mağaradan oyma kilise ve otelleriyle Türkiye'nin önemli kültür ve turizm merkezlerinden olan Kapadokya Bölgesi, özellikle kış mevsiminde sunduğu doyumsuz güzelliklerle ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Dört mevsim ayrı güzellikler taşıyan peribacalarının kapladığı vadilerin kar altındaki hali kartpostallık görüntüler ortaya koyuyor.
Kapadokya Bölgesi'nde, dün sabah saatlerinden beri etkili olan kar yağışı ile birlikte Göreme, Ürgüp, Uçhisar ve Zelve yükseltileri 40 metreye kadar ulaşan peribacaları kardan adeta beyaz gelinlik giydi. Kar yağışı ardından peribacalarında kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Bölgede turistlerin en fazla ziyaret ettikleri yerlerin başında gelen dünyanın ilk doğal gökdeleni kabul edilen Uçhisar Kalesi'nin de içerisinde yer aldığı Cevizli Mevkii'ne gelen turistler, kar altında soğuk havaya rağmen gezmeye devam etti. Turistler, kardan adeta beyaz gelinlik giyen peribacalarının bol bol fotoğraflarını çekti.
Meteoroloji yetkilileri, soğuk ve yağışlı havanın bir hafta boyunca etkisini devam ettireceğini belirterek, yüksek kesimlerde tipi, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.