Kapadokya Turistik İşletmeler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, Kapadokya bölgesindeki turistik işletmelerin Kurban Bayramı’nda yüzde 100 dolulukla hizmet vermesini beklediklerini açıkladı. İnsanların uzun tatillerde kültür ve gezi turları yerine sahil kesimlerine akın ettiklerini ifade eden Dinler, bu nedenle Ege ve Antalya bölgesine ilginin oldukça yüksek olduğu haberlerini aldıklarını kaydetti.

Kapadokya bölgesi, peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, yeraltı kentleri, sıcak hava balonculuğu ile doğa, manzara ve kültür turizminin gerçekleştirildiği dünyanın ender bölgelerinden biri olarak kabul ediliyor. Bölge, eylül ve ekim aylarında yabancı turistlerin en fazla rağbet ettiği yerler arasında yer alıyor. Bölgede Avanos, Ürgüp ve Uçhisar gibi turistik merkezlerde özel Türk geceleri de düzenleniyor. Sıcak hava balon turları da bölgede sabahın ilk ışıkları ile başlıyor ve özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, bölgede bulunan otellerin bayram hazırlıklarını tamamlayarak misafirlerini ağırlamaya hazır bir biçimde beklediğini belirtti.
Bölgenin eylül ayı olması nedeniyle yüksek doluluk rakamlarında bulunduğunu anlatan Dinler, “Aslında Kapadokya’da Kurban Bayramı’nı daha iyi bekliyorduk fakat tatilin uzaması bize yaramadı. 9 günlük tatilde insanlar 3 -4 günlük Kapadokya gibi gezi yöreleri yerine sahil bölgelerine yöneldi. Ege ve Antalya bölgesindeki turizmcilerin hallerinden gayet memnun oldukları yönünde haberlerini alıyoruz. Ama maalesef Kapadokya’da şu ana kadar istediğimiz doluluğu yakalayamadık. Eylül ayı Kapadokya’nın yüksek sezonu olduğu için halihazırda yüzde 70- 80 arasında bir doluluk vardı. Biz gelecek misafirlerimizle yüzde 100’lük bir doluluğa ulaşacağımıza inanıyoruz.” diye konuştu.