Türkiye’nin en önemli kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya’nın kalbi kabul edilen Nevşehir’de, uzun yıllar sonra ilk kez Nisan ayı içerisinde başlayan kar yağışı ile birlikte sisli hava hayatı olumsuz etkiliyor.

Hafta başından bu yana aralıklarla yağmur yağışının hakim olduğu Nevşehir’de bugün sabah saatlerinde aniden kar yağışı başladı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Kısa sürede yolların beyaza büründüğü Nevşehir’in turistik merkezlerine otobüslerle gelen turistlerde kısa bir şaşkınlıktan sonra şemsiyelerini açarak karla mükemmel bir güzelliğe bürünen vadileri seyretti. Nevşehir’in Uçhisar beldesinde bulunan Güvercinlik Vadisi’ne gelen turistlerde şemsiyelerini açarak güvercinlerle dolu, peribacaları ile süslü vadinin kar altında kartpostallık görüntüsünü seyretti. Güvercinlerin sis altında eşsiz güzellikteki vadiler üzerinde uçuşunu seyreden turistler, bu anı da görüntülendi.

Yoğun sis nedeniyle 50 metreye kadar düşen görüş mesafesi yanında kar yağışı dolayısıyla kayganlaşan yollarda sürücüler de zor anlar yaşadı. Park halinde bulunan araçların üzerini kısa sürede karlarla kaplandı.