Taşımalı eğitime geçtikten sonra Türkiye genelinde kapanan köy okulları harabe durumda. Bir çoğu büyük oranda yıkılırken, bazıları ise tabut yada diğer eşyaların tutulduğu depo haline geldi.

CHP 22. ve 23. Dönem Bursa Milletvekili Kemal Demirel, aralarında Bursa, İstanbul, İzmir, Edirne, Kütahya gibi illerin bulunduğu 25 şehri gezerek 378 köy okulunu ziyaret etti. Köylerdeki okulların durumlarını fotoğraflayan eski vekil, açtığı sergi ile eğitim yuvalarının içler acısı durumunu gözler önüne serdi.

Kemal Demirel, Sümbüllü Bahçe Konağı’nda ziyarete açılan sergi ve köy okullarının son durumu hakkında bilgi verdi. Demirel, şöyle konuştu: “O okullar eğitim yuvasıydı. Kapatıldıktan sonra kimisi ağır olmuş, kimisi çöplük olmuş, mezbelelik hale gelmiş, kimisi de yıkılmış. 25 il gezdim. Okulları dolaştım, köylülerle konuştum, çocuklarla konuştum. Hepsinin talebi kendi köylerinde okulların açılması. Avrupa’da yaptığım araştırmalarda, bir tane öğrencisi olsa bile o okulun açık tutulduğunu biliyorum. Aynı şekilde Türkiye’de de mutlaka en azından 1., 2., 3., 4. sınıfa giden çocukların kendi köylerinde okumalarını ve her köyde en az bir öğretmenin bulunması gerektiğini düşünüyorum.”

Demirel, bu yönde sergiler açarak konuyu gündemde tutmaya çalıştığını ifade etti.