İç Güvenlik Yasası ile emekliliğe sevk edilen emniyet amirleri ve kapatılan Polis Akademisi ile Polis Koleji öğrencileri, aileleriyle birlikte Kızılay'da hak arayışlarını bayramda da sürdürdü. 15. kez bir araya gelen aileler, bayramlaştıktan sonra basın açıklamasını izleyen vatandaşlara baklava ikram etti.

Polislere yönelik yapılan hak mağduriyetlerini dile getirmek için her hafta Ankara’da toplanan Güvenpark Oluşumu 15. buluşmasını gerçekleştirdi. Ailelerin katıldığı buluşma Güvenpark’ta İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Aileler ardından basın açıklaması için Milli Müdafaa Caddesi’ne geçti.

Grup adına basın açıklamasını Güvelik Stratejileri Araştırma Merkezi (GÜSAM) Başkanı ve eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin yaptı. Polis Koleji, Polis Akademisi, adli ve idari kovuşturma geçiren, tutuklanan ve tayin edilen polislerin ve ailelerinin bayramını kutlayan Taştekin, “Bugün bile Türkiye’nin merkez medyasının birinci sayfalarında yolsuzlukla ilgili devasa haberler yapılırken bu yolsuzluğu ortaya çıkaran polislerin tutukluluğuna hiç ses etmeyenler korkmayın, polislere sahip çıktığınızda sadece adalete sahip çıkarsınız. Polis Kolejinin, Polis Akademisinin kapatılmasına, Polis Okullarındaki çocukların memuriyet hayallerinin çalınmasına sessiz kalmayın, korkmayın. Bunlara sahip çıktığınızda profesyonel, uzman, modern polise ve kendi iç güvenliğinize sahip çıkmış olursunuz. Korkmayın sahip çıkın. İftara edilen ama hiçbir delil getirilemeyen, yaftalanan ama hiçbir kanıt ortaya konamayan oradan oraya sürgün edilen on binlerce polise sahip çıkmaktan korkmayın. Bu haksızlığa uğrayan polislere buradakiler gibi sizler de sahip çıkın.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından aileler birbirlerinin Ramazan Bayramı’nı kutladı ve baklava yedi. Polis aileleri basın açıklamasını izleyen vatandaşlara da baklava ikram etti.