Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, polis zoruyla iş yerlerinin ele geçirildiği bir ortamda yerli ve yabancı sermayenin yatırım yapmasının mümkün olmadığını söyledi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Meclisi’ni ziyaret eden Budak, Kozak İpek Grubu’na kayyum yoluyla müdahale edilmesine işaret ederek böyle bir ortamda sermayenin yatırım yapmaktan çekindiğini ifade etti. CHP'li vekil, bunun sonucunda da işsizlik rakamlarının artamaya devam edeceğini kaydetti.

Tüketici Güven Endekisi’nin 2009’daki kriz seviyesine geldiğini ifade eden Çetin Osman Budak, ülkenin sürekli krizlerle mücadele ettiğini aktardı. “Bugün yaşadığımız siyasi kriz hemen arkasından hükümet kurulur kriz aşılır bir noktada değil.” diyen CHP Antalya milletvekili, insanlar yatırım planlarını ertelediğini vurguladı.

Yatırım olmaması durumunda ise işsizlik oranlarının artacağını hatırlatan Budak, 1 Kasım’dan temennilerinin geleceğe güvenle bakabilecek bir iktidarın oluşması olduğunu aktardı. CHP'li vekil, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler de takip ediyorsunuz. ‘Eğer tek başına bir iktidar olmazsa tekrar seçim olur’ diye AKP’li bir yöneticilerden bir tanesi bunu telaffuz edebiliyor. Böyle olursa insanlar siyaset kurumuna güvenirler mi? Eğer halkın iradesi sandıkta tecelli ediyorsa, halkın iradesine saygı göstereceksiniz. Bu kadar net.”

Sivil toplum örgütlerinin susmaması gerektiği bir dönemden geçildiğini dile getiren Budak, “Eğer hukuk, adalet tartışılıyorsa, işadamlarının üzerine polis gücüyle gidip kapılara kırılarak, iş yerleri ele geçirilmeye çalışılıyorsa bu ülkede yerli sermaye de yabancı sermaye de yatırım yapmayı düşünmez. Eğer yatırım olamasa da işsizlik devam eder. Biz bu ülkede her yıl 1 milyon insan iş bulmak zorundayız. Türkiye ekonomisi özel sektör marifetiyle büyüyecek, özel sektör tarafından işsizlik ortadan kaldırılacak diyorsunuz. Özel sektöre de çok ciddi baskı uyguluyorsunuz. Demokrasinin olmadığı yerde zenginlik olmaz. Bu kadar basit.” ifadelerini kullandı.