Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait Zoopark’ta bulunan Afrika Kara Kaplumbağası ve Leopar Kaplumbağaları ilkbahar öncesi kışın son uykularını yaşıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait Zoopark’ta bulunan kaplumbağa başta olmak üzere savana iklimine ait hayvanlar, kışın son uyuşuk dönemlerini yaşıyor.

Özellikle sıcak iklim hayvanları olarak bilinen Afrika kara kaplumbağası ve leopar kaplumbağası başta olmak üzere, mongoz ve merkat gibi sıcak iklim hayvanları yaklaşan bahar öncesinde kışın son uyuşuk günlerini geçiriyor.
Zoopark'ta bulunan onlarca hayvan arasında bazıları var ki çetin geçen kış döneminde oldukça zorlandı. Konforlu mekanları ve ısıtılmalarına rağmen yine de kışı ya uyuyarak, ya da çok az hareket ederek geçirdi. Bunların başında da kaplumbağalar geliyor. Kışı neredeyse toplu bir şekilde uyuyarak geçiren Afrika kaplumbağaları, ilkbaharı adeta iple çekiyor. Sıcak günlerde bahçede özgürce gezinip, toprakta kendilerine istedikleri gibi yuva yapacakları günleri bekleyen kaplumbağalar, uyuşukça geçen kışın son günlerini yaşıyor.

ŞU AN KAPALI ALANDA, BAHARLA BAHÇEYE BIRAKILACAKLAR

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait Zoopark yetkililerinden alınan bilgiye göre; hayvanların bakım, beslenme ve kış aylarında ısıtılmasına büyük önem verilmesine rağmen özellikle Afrika savana iklimine ait hayvanların kış aylarını çok durgun geçirdiğini belirtti.

Yetkililer, özellikle Afrika kara kaplumbağası ve leopar kaplumbağası başta olmak üzere, mongoz, merkatların kış aylarını oldukça uyuşuk bir şekilde geçirdiğini anlattı.
Afrika savana hayvanlarının kış döneminde yerlerinin ısıtılmasına rağmen hem ısınma, hem de sosyal davranış olarak birbirine sokulup grup halinde uyudukları belirtildi.
Hayvanların şu an kışın son düşük aktiviteli dönemine girdikleri belirtilerek, havaların ısınmasıyla birlikte daha hareketli bir yaşama geçecekleri vurgulandı. Şu an kapalı alanda bulunan hayvanlar, havaların ısınmasıyla birlikte bahçeye bırakılacak.