Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve Milli İttifak Mersin 1. sıra milletvekili adayı Kaptan Kartal, emekli kimi milletvekillerinin iki maaş birden aldığını söyledi. Kartal, halkın yararına yasa çıkacağı zaman anlaşamayan vekillerin, kendi yararına yasaları anında genel kurula getirdiğini anlattı.

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi birlikteliğiyle oluşan Milli İttifak, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi Mersin’in Mut ilçesinde aday tanıtım programı düzenledi.
Kartal, BBP ve Saadet Partisi milletvekili adayları olarak, çocuklarının süt paralarını keserek bu mazlum millete hizmet için yollara düştüklerini kaydetti. Meclis'te milletin yararına yapılacak bir yasa çıkacağı zaman kavga çıkarıldığını anlatan Kartal, "Daha sonra bakıyorsunuz bir tantana çıkıyor ve kanun güme gidiyor. Ama milletvekillerinin ve bakanların özlük hakları ile alakalı bir mesele olduğunda, 10 dakikada alt komisyon, üst komisyon ve genel kurul, hemen geçiyor. Size soruyorum? Bir milletvekili iki maaş alır mı? Bir tane neyine yetmiyor? Hem emekli milletvekili maaşı alıyor, hem de milletvekili maaşı alıyor. Asgari ücretli vatandaş ise 940 TL maaş alıyor. Bakan çıkmış televizyona, 'Asgari ücretli bin 500 TL maaş alırsa bozulur' diyor. Milletvekilleri 25 bin TL maaş alırken hiç bozuldu mu? Arkadaşlar bu adamlar bu lafı size diyor, siz hala bunlara oy verecek misiniz?” diye konuştu.

Konuşmaların ardından adaylar platforma çıkarak halkı selamladı. Ardından esnafı gezerek sorunlarını dinledi.