Türkiye’nin yeni nesil kaptanlarını yetiştiren Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sultandağı Meslek Yüksekokulu Otobüs Kaptanlığı Bölümü, öğrencilerini son teknolojik gelişmeler konusunda haberdar ediyor. Bu kapsamda, şanzıman ve retarder üreticilerinden biri olan VOİTH firması, ürünlerini genç kaptanlara tanıtarak bilimsel prensipler üzerinden teknik eğitim verdi.

Voith Turbo Güç Aktarma Tekniği Şirketi Bölge Satış Müdürü Onur Yenihan, DIWA otomatik şanzumanın otobüslerin sarsıntısız olarak hızlanması konusunda uzman olduğunu ifade ederek, "Sürücünün otobüs durağından trafiğe hızlı bir şekilde katılmasına olanak sağlar. Vites geçişlerindeki konfor, modern bir mikroişlemci sayesinde optimize edilir, bu mikro işlemci aynı zamanda mükemmel veri depolama özellikli olup araç için diyagnos imkanı da sunmaktadır.” dedi.

AKÜ Sultandağı Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Otobüs Kaptanlığı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kemal Karayormuk da öğrencilerin müfredat eğitimi dışında, teknolojik tüm değişikliklerden haberdar olarak mezun olmaları için çaba gösterdiklerini söyledi. Karayormuk, eğitimin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunu belirterek, eğitim kurumlarının, müfredat dışı değişimleri de takip etmesinin önemli olduğunu vurguladı.