Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar, Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden Uludağ’da tipiyle birlikte yağıyor. Jandarma, 7. kilometreden itibaren araçların Uludağ’a zincirsiz çıkışını yasakladı.

Sabah saatlerinden itibaren şehir merkezinde etkili olmaya başlayan soğuk hava ve kar yağışı, Uludağ yolunda araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Buzlanma nedeniyle birçok araç yolda kaldı, küçük çaplı kazalar yaşandı. Yolda oluşan buzlanma nedeniyle jandarma, 7. kilometreden itibaren tedbir aldı. Zirveye çıkmak isteyen araçlar durdurularak zincir takmaları istendi. Aracına zincir takan sürücülerin yoluna devam etmesine izin verildi, diğerlerinin ise devam etmeleri engellendi.

SÜRÜCÜLER MEMNUN

Sürücüler, zincir takma zorunluluğunun çok yararlı olduğunu belirterek, "Yollar buzluymuş. Yukarıda tipi var diyorlar. O yüzden tedbir alıyoruz. Zincir takıyoruz, çok yoğun kar var. Jandarma buradan itibaren araçları salmıyor. Zincirsiz çıkan araçlar belli bir yerden sonra mutlaka kenarda durmak zorunda kalıyor, arkasında uzun kuyruklar oluşuyor. O yüzden zincir takmak gerekiyor, zincir aynı zamanda çok da güvenli yolculuk sağlıyor." dedi.

Araçlara zincir hizmeti veren zincir takıcıları da uygulamadan memnun. Zincirciler, "İşlerimiz açıldı. Jandarma yukarıyı gezdi geldi, buzlanma var dedi. Burada yolu bağladılar. Biz de insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

ULUDAĞ’DA TİPİ VE 170 SANTİMETRE VAR

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Uludağ’da kar kalınlığının 170 santimetreye yükseldiği belirtildi. Eksi 11 derece sıcaklığın bulunduğu zirvede, kar yağışının tipi ile birlikte devam ettiği bildirildi. Görüş mesafesinin zaman zaman bir metreye kadar düştüğü öğrenildi.