Elazığ, güne kar yağışı ile başladı. Şehirde dün etkili olan sağanak yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı etrafı beyaza bürüdü. Mart ayında yağan kar yağışı nedeniyle çiçek açan meyve ağaçları zarar gördü. Vatandaşlar, geçen sene yaşanan soğuklardan dolayı verim alamadıklarını, bu sene de mart ayında yağan kar yağışından dolayı özellikle erken çiçek açan meyve ağaçlarının zarar göreceğini belirtti.

Elazığ merkeze 12 kilometre uzaklıktaki Salkaya köyünde yaşayan vatandaşlar, mart ayında kar yağışı ve soğuktan dolayı çiçek açan meyve ağaçlarının zarar gördüğünü söyledi. Geçen yıl da meyve ağaçlarının soğuktan zarar gördüğünü belirten Hıdır Ol, ”Geçtiğimiz sene hava muhalefetinden dolayı meyve ağaçları yanmıştı. 2014 yılında hiç meyve görmedik. Bu sene de aynı şekilde ağaçlarımız soğuktan zarar gördü. Büyüklerimiz mart ayı içerisinde üç tufanın yaşandığını söylerler. Mart ayı içerisinde iki tufan yaşadık. Bu sene meyvesiz kalacağız gibi görünüyor, korkumuz o. Aynı seneyi yaşamış olacağız. Geçen seneki gibi özellikle bademlerde hiç verim alamayacağız. Kayısı ağaçları tam çiçek açmadığı için onlara belki bir şey olmayabilir. Soğuktan zarar gören ceviz ağaçları var. İnşallah ay sonuna doğru üçüncü tufanı yaşamayız. Bademler zarar gördü, inşallah cevizlere bir şey olmaz.” şeklinde konuştu.

Salkaya köyünde yaşayan Himmet Karakaya ise ”Ağaçlar ne güzel çiçek açmış ama maalesef geçen sene de böyle oldu, hiç meyve alamadık. Bu sene de aynı şekilde mahsul alamayız. Çünkü hepsi gitti. Meyve kalmaz, kalsa da ürünler hep alta dökülür, verim alamayız.” dedi.