Kahramanmaraş’ta, Merkez Dulkadiroğlu İlçe Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen kar festivaline vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Festivalin düzenlendiği Yedikuyular mevkiine araçlarıyla ulaşmaya çalışan vatandaşlar organizasyon eksikliği nedeniyle Bertiz köylerine ulaşımı sağlayan grup yolunda metrelerce araç kuyruğu oluşturdu. Uzun süre araçlarında beklemek zorunda kalan aileler, duruma tepki gösterdi. Etkinliğe katılan vatandaşlardan Ahmet Kur, "Etkinliklere katılmak için geldik, çok kalabalık olduğu için geri döndük, servis yapamıyorlar, böyle organizasyon olmaz, bir çayın servisini bile yapamıyorlar." dedi.

Merkez Dulkadiroğlu İlçe Belediyesi tarafından kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 100 metre rakımdaki Yedikuyular mevkiinde bu yıl ilk kez kar festivali düzenlendi. Festivale araçlarıyla katılan vatandaşlar ulaşımda güçlük çekti. Uzun araç kuyruğunun oluştuğu yolda bazı vatandaşlar zirveye yürüyerek gitti, bazıları ise evlerine döndü.

Mahalli sanatçıların konser verdiği festivalde vatandaşlar kar üzerinde halay çekip çiftetelli oynadı. Kahramanlar Offroad Kulübü tarafından arazi araçlarıyla karda düzenlenen gösteri ise ilgiyle izlendi. Festivale katılanlar, karlı yamaçta uzun süre kayarak gönüllerince eğlendi.

Kahramanlar Offroad Kulübü Başkanı Sinan Bağdatlı, "Biz kar festivali ile ilgili off-road gösterisi düzenledik. Kendi çapımızda bir parkur yaptık, gerek insanların karda arabaların nasıl gittiğini görmesi açısından gerek görsel şov olsun, zor arazi şartlarında araçların nasıl mücadele ettiğini göstermek istedik. Bu nedenle de kendi aramızda ufak çaplı yarışma düzenledik." diye konuştu. Festival sonunda vatandaşlara ekmek arası sucuk ikram edildi.