Samsun'da etkisini sürdüren kar işe gitmek isteyenler vatandaşlar ile sürücüler için çile, çocuklar için ise eğlence oldu.

İki gündür aralıklarla yağmaya devam eden kar Samsun ilçe merkezinde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Beyaza bürünen kent merkezinin yüksek kesimlerindeki yerleşim alanlarında kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu. Kar altında kalan bazı toplu konut sitelerinin içerisindeki kapanan yollar özel iş makineleri çağrılarak site yöneticileri tarafından açtırıldı.

Yoğun kar yağışı Samsun'da kart postallık manzaraların oluşmasına neden oldu. Eşsiz güzelliği kaçırmak istemeyen vatandaşlar Batıpark, Atatürk Anıtı ve Sülün Kuşu Heykeli'nin beyaz halini bol bol fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.

Okulların tatil edilmesiyle karın tadını en çok çocuklar çıkardı. Hemen hemen her sokakta bir kardan adam yaparken karı eğlenceye dönüştüren bazı çocuklar ise ellerine aldıkları naylon poşetlerle dik yamaçlardan kaymayı tercih etti. Çocukların neşeli anlarına zaman zaman büyüklerde eşlik etti.