Bursa Jandarma Komutanlığı ekipleri, kar lastiği kontrolü yapmak amacıyla durdurdukları kamyonda çok sayıda sahte içki ele geçirdi.

Bursa Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada; Osmangazi ilçesi, Yiğitali Jandarma Karakol Komutanlığı önünden geçen Ş.B.(27) yönetimindeki aracın ehliyet, ruhsat ve kar lastiği kontrolü yapmak maksadıyla durdurulduğu bildirildi. Araç sürücüsünün hareketlerinden şüphelenen jandarma ekipleri, yaptıkları aramada aracının arka koltuğunda ve bagajında koliler halinde çok sayıda alkollü içecek ele geçirdi. Ş.B. gerekli işlemlerin yapılabilmesi için aracıyla birlikte Yiğitali Jandarma Karakol Komutanlığına getirildi. Ardından Bursa İl Jandarma Komutanlığı emrindeki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerine bilgi verilerek olay yerine çağrıldı.

KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin şişeler üzerinde yaptıkları bandrol kontrolünde alkollü içkilerin kaçak ve sahte olduğu tespit edildi. Cumhuriyet savcısının talimatı ile 152 şişesi yabancı, 40 şişesi yerli olmak üzere toplam 192 şişe alkollü içkiye el konuldu.

Ş.B.’nin ilk ifadesinde sahte içkileri İstanbul’dan, Uludağ Oteller bölgesine götürdüğünü söylediği öğrenildi. Şüpheli Ş.B. ifadesinin ardından Cumhuriyet savcısının talimatı ile serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.