Zonguldak-İstanbul karayolunda etkili olan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Kış lastiği takmadan yola çıkan sürücülerin yolda kalması nedeniyle trafik kilitlendi, yaklaşık 2 kilometrelik kuyruk oluştu. Sürücüler duruma tepki gösterirken bir saatlik beklemenin ardından yolun açılmasıyla sürücüler yolarına devam etti.

Elmacı rampalarında kar lastiği olmayan kamyonet ve otomobiller trafiği olumsuz etkiledi. Rampayı çıkmak için çaba gösteren sürücüler bunda başarılı olamadı, sürücülerin yanına gelen trafik polisi "Kaptan zorlama. Bu kadar millet seni bekliyor. Ayıp yani' diyerek tepki gösterdi. Yolda kalan bir kamyonet sürücüsü ise aracının lastiklerine ip bağlayarak yola devam etmek isterken, yolda bekleyen diğer araç sürücüleri ise kamyoneti arkadan itmeye çalıştı. Bir sürücü ise yolda çalışma yapılmadığını iddia ederek "Burada iki tane turist kalsa helikopter gönderirler. Bize ise hiç bir yardım gelmiyor" ifadelerini kullandı. Uzun kuyruğun oluştuğu Elmacı rampalarında 1 saat süren bekleyiş, yolda kalan araçların kurtarılması ile normale döndü.

Diğer yandan, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı köy yollarının kapalı olduğu bildirildi. İl Özel İdare Karadeniz Ereğli Şefi Kaan Göçer, yaptığı açıklamada, kar yağışı sonrası Yalı boyundaki, Sücüllü, Üçköy,Terzi, Bayat, Cemaller, Ballıca, Tepeören, Elmacı, Keşkek’in de aralarında bulunduğu 10 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu kaydetti.