Adana’da kar maskeli 3 kişi, evinde eşi ve çocuklarıyla yemek yerken silahla vurularak öldürüldü.

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi'nde Suruç'taki bombalı saldırının protesto edildiği sıralarda evine gelen kar maskeli 3 kişi, 33 yaşındaki Ethem Türkben’e yakın mesafeden ateş ederek kaçtı. Aldığı kurşunlarla ağır yaralanan 3 çocuk babası Türkben, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Türkben’in cenazesinin Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri devam ediyor. Türkben’in yakınları gözyaşlarıyla cenazeyi beklerken saldırganların bir an önce bulunmasını istedi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden gelen Ethem Türkben’in ağabeyi Duran Türkmen, kardeşinin kendi halinde kimseye zararı olmayın biri olduğunu söyledi. Saldırının sakalı uzun olduğu için yapıldığını düşündüklerini belirten ağabey Türkben, “Sakalı uzun olduğu için bu saldırının yapıldığını düşünüyoruz. Geçenlerde Siverek’e geldiğinde IŞİD davasından dolayı sakallarını kısaltmasını söyledim. O da hocasına telefon açtı, ‘Sakallı olanları burada öldürüyorlar’ dedi. Daha sonra sakalını kısalttı. Bayramın ikinci günü görüştük. 3 çocuğu var. Eşi de hamile. Evde yemek yerken hava sıcak olduğu için kapıyı açık bırakmışlar, içeri giren maskeli 3 kişi çocuklarının gözünün önünde kardeşimi vurmuş. Bizim düşmanımız yok. PKK diyorlar ama ben bilmiyorum. Katillerin bir an önce bulunmasını istiyorum.” dedi.

Türkben’in yakınlarından Adnan Kaplan ise “Mahallede dün olaylar vardı, kepenkler kapatılmıştı. Devlet bize sahip çıkmadığı için mahallede birileri cirit atıyor. Üç kişiyle bir basılmaz yani. Hükümet bizi sahipsiz bırakıyor. Olaydan 3 saat sonra polis geldi bölgeye. Tek başına olduğu için o mahallede şehit edildi.” dedi.

Türkben’in gönüllüsü olduğu Kalem Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı üyelerinden Yakup Kaplan da arkadaşlarının daha önce sakalı nedeniyle tehditler aldığını belirterek, “O da bunun üzerine sakalını biraz kısaltmıştı. İŞİD’le kesinlikle alakası yoktu. Vakfımıza gelir insanlara Kur’an öğretirdi. Şehit oldu. Bu kan yerde kalmayacak. Bunu herkes bilsin.” diye konuştu.

KALEM EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA VAKFI SALDIRIYI KINADI

Öte yandan yazılı bir açıklama yapan Kalem Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı, saldırıyı kınadı. Son günlerde ülkede meydana gelen olaylarda gözü dönmüş karanlık odakların insanların canına kıymasının kabul edilemeyeceğinin belirtildiği açıklamada, “Eşi ve çocuklarının gözünün önünde işlenen bir cinayetin açıklanabilir hiçbir tarafı yoktur. Bu tür olaylar toplumu fitneye düşürmeyecek sağduyudan alıkoymayacaktır. Bu tür olaylar Müslümanların birlik ve beraberliğine yönelik kast etmeye yönelik olduğunu biliyor Müslümanları basiretli olmaya çağırıyoruz.” denildi.